FOTO. Amendă usturătoare primită de o primărie din Timiș din cauza unor mormane de gunoaie

comlos1

Primăria Comloșu Mare s-a ales cu o amendă uriașă, după ce inspectorii Gărzii de Mediu Timiș au descoperit mormane de gunoaie în apropierea cimitirului. O parte a zonei a fost curățată și s-a montat o cameră video pentru prinderea celor care aruncă deșeuri ilegal.

Garda de Mediu Timiș informează că, în această săptămână, o echipă de comisari a realizat un control tematic pentru verificarea stării de salubrizare de pe raza comunei Comloșu Mare. Astfel, inspectorii au descoperit, în apropierea cimitirului din localitate, o rampă ilegală de deșeuri amestecate (plastic, anvelope, deșeuri rezultate din construcții, deșeuri textile), pe o suprafață de aproximativ 3.000 metri pătrați.

„O parte a amplasamentului a fost salubrizată, iar pentru monitorizarea permanentă a zonei a fost montată o cameră video. În urma neconformităților constatate, comisarii Gărzii de Mediu Timiș au aplicat sancțiune contravențională, amendă, în valoare de 15.000 lei (n.r. primăriei), conform legislației specifice. Comisarii Gărzii de Mediu Timiș au dispus salubrizarea amplasamentului unde au fost identificate abandonările de deșeuri și predarea acestora către societăți autorizate”, a informat Garda de Mediu Timiș.

Instituția anunță că va continua controalele în localitățile din județul Timiș și în perioada următoare.comlos4

comlos3

comlos2