Beneficiile mersului cu motocicleta

Dacă te gândești să îți cumperi o motocicletă sau ești pur și simplu curios ce beneficii ai la mersul cu motocicleta, nu ești singurul. Dezavantajele mersului cu motocicleta sunt de multe ori foarte periculoase și înspăimântă familia doritorului așa că acesta renunță la hobby. Într-adevăr mersul cu motocicleta este foarte periculos, însă există și foarte multe avantaje.

Sunt vehicule foarte bune în caz de urgență

Dacă, din orice motiv, sunteți prins într-o situație de urgență și aveți doar o motocicletă ca sursă de transport, capacitatea dvs. de a călători devine mult mai valoroasă. Nu știi niciodată în ce situație poți fi prins, deoarece viața ne va arunca uneori câteva obstacole.

leader board 728 x 90 px

Sunt foarte rezistente

Este dificil să îți dai seama exact care este durata de viață a unei motociclete, depinde în totalitate de persoana care are grijă de ea. Cu toate acestea, motocicletele rezistă foarte mult timp, chiar și fără nevoia de a vizita un mecanic prea des. Există foarte multe modele care au fost restaurate încă din 1960 până în 1980 fără nevoia reconstruirii motorului în totalitate. Este foarte impresionant cum un vehicul de peste 40 de ani să fie restaurat fără a fi nevoie de o reconstruire completă a motorului.

Dacă îi oferiți motocicletei dragostea și grija pe care o merită, aceasta vă va reda dragostea și grija pe care o meritați.

Devii un șofer de mașină mai bun

Oricine a călătorit cu motocicleta știe cât de alert trebuie să fii pentru a nu te răni în timp ce ieși pe șosea. Cauți în permanență potențiale pericole sau obstacole pe drum ce se pot îndrepta spre tine pentru a le putea evita în siguranță. Cei care au călătorit cu motocicleta devin mai conștienți de motocicliștii de pe drum, deoarece au fost și ei în locul lor. Este mai probabil să își verifice punctele oarbe și să fie mult mai atenți la drum.

Când mergeți cu motocicleta trebuie să fiți un șofer defensiv deoarece sunteți susceptibil la mai multe pericole decât ați fi dacă ați conduce orice alt tip de vehicul.

Sunt ușor de reparat

Există lume care nu este de acord, însă dacă va străduiți puțin vă puteți repara singur motocicleta în majoritatea cazurilor.

Motocicletele nu sunt mașini complexe; sunt elementare și minimaliste și au fost făcute așa intenționat. Dacă repararea unei motociclete te intimidează, doar încearcă să faci singur o reparație, nu ai mult de pierdut. Aveți nevoie doar de câteva instrumente de bază pentru a vă ajuta să vă întrețineți motocicleta.

Valoare mare de revânzare

Motocicletele au, de obicei, o mare valoare de revânzare și nu sunt la fel de puternic afectate de amortizare ca și mașinile. Multe dintre acestea depind de marca și modelul de motocicletă pe care îl aveți, dar această regulă acoperă în general majoritatea motocicletelor.

Ușor de customizat

Spre deosebire de o mașină (sau orice alt vehicul), personalizarea unei motociclete este într-adevăr destul de simplă, mai ales dacă știți unde sunt resursele potrivite. Personalizarea culorii rezervorului de benzină, a scaunului, a mânerelor, a luminilor etc. poate fi descurajantă, dar este nevoie doar de puțin curaj.

Există nenumărate resurse care vă vor oferi tot ce aveți nevoie. Videoclipurile de pe YouTube, forumurile, blogurile și multe altele vă pot oferi informațiile necesare pentru a customiza vehiculul vostru.

Deveniți parte a unei comunități de oameni excepționali

Dacă ați călătorit cu motocicletele o perioadă, sunteți deja familiarizat cu acel sentiment de apartenență la comunitatea motocicliștilor. Mergeți pe drum și vedeți un coleg motociclist care trece pe lângă voi călătorind în direcția opusă și vă salutați reciproc, chiar dacă nu vă cunoașteți.

Devii parte din peisaj

Când sunteți într-o călătorie, este distractiv să vă uitați pe fereastră și să vedeți toate peisajele frumoase din jurul vostru. Când mergeți cu motocicleta, nu vă uitați doar la peisaj, ci deveniți o parte din el. Întregul vostru corp este scufundat în frumusețea naturii.

Parcări mai accesibile

Una dintre cele mai mari avantaje legate de mersul pe motocicletă este simplitatea parcării. Este atât de frustrant când conduci o mașină și cauți un loc de parcare doar pentru a găsi pe cineva care ocupă două locuri de parcare și nu lasă loc pentru altă mașină. Sau este posibil să găsiți un loc de parcare paralel, care este prea imposibil de strâns cu o mașină. Motocicletele sunt mult mai ușor de manevrat, deoarece sunt mai mici.

Motocicletele au un consum foarte mic

Autor: Daniel Trișcă