Beneficii cu condiții! Ce obligații au studenții pentru a călători gratuit cu trenul?

explo 1000x200

Din 1 februarie, toți studenții din România au dreptul să circule gratuit cu trenul. Pentru a beneficia însă de această facilitate, studenții au și anumite obligații.

Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență prin care, din 1 februarie, toți studenții care învață în universități de stat sau private acreditate pot circula gratuit cu trenul pe cursele interne, la clasa a II-a. Cu toate acestea, studenții au obligația de a îndeplini anumite condiții.

Documente necesare la eliberarea biletului:
– pentru studenţii cu vârsta de până la 26 de ani, inclusiv pentru cei din anul I – legitimaţia de student pentru reducere/gratuitate la transport vizată pentru anul universitar 2016/2017 şi actul de identitate (carte de identitate sau paşaport);
– pentru masteranzi, doctoranzi și studenți de peste 26 de ani – adeverinţa pentru gratuitate la transport eliberată de instituţia de învăţământ superior la care sunt înmatriculaţi şi actul de identitate (carte de identitate sau paşaport) valabilă până cel târziu începutul anului universitar 2017/2018.

Carnetul de student nu poate fi folosit la solicitarea gratuității de transport!

La controlul în tren sunt obligatorii: biletul de călătorie, legitimația de student pentru gratuitate de transport și actul de identitate (carte de identitate sau pașaport).

În total, în România există, la ora actuală, 464.273 de studenți, iar impactul bugetar estimat este de circa 100 de milioane de lei pe an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic, astfel că studenții vor putea beneficia de călătorii fără bani chiar și pe durata vacanțelor, inclusiv în vacanța de vară.

banner 970 x 250