Belodedici și Burleanu vin la Moldova Nouă! Au întâlnire cu puștii talentați din Caraș-Severin!

Inițiativa de scouting a Federației Române de Fotbal, denumită „Performanța are viitor”, care își propune să descopere tinere talente din mediul rural, debutează duminică la Moldova Nouă.

Puștii talentați din Caraș-Severin sunt așteptați pentru selecția supervizată de Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu și Ion Geolgău duminică, 21 august, începând cu ora 9:00, la Arena Dunărea din Moldova Nouă. Caravana „Performanța are viitor” pornește din Caraș-Severin și datorită marelui fotbalist român originar din zona Clisurii, Miodrag Belodedici. La evenimentul de mâine și-a anunțat prezența și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Mediul rural reprezintă o sursă importantă de talente în fotbalul românesc, drept dovadă fiind și faptul că patru din cei zece fotbaliști români cu cele mai multe selecții la echipa națională provin din afara orașelor, și ca urmare a concentrării marilor cluburi și academiilor de fotbal în mediul urban, tinerii talentați din zonele rurale au șanse mai mici de a se face remarcați în perioada junioratului. De aici s-a născut inițiativa celor de la Gillette, care în parteneriat cu Federația Română de Fotbal își propun să sporească șansele tinerilor din mediul rural cu vârste între 10 și 14 ani împliniți de a se face remarcați și de a avea acces la o pregătire sportivă la cele mai bune standarde.

leader board 728 x 90 px

Miodrag Belodedici revine în locul unde a făcut primii pași în cariera sa de fotbalist. Născut în comuna Socol, din județul Caraș-Severin, Belo a fost legitimat în 1978 la Minerul Moldova Nouă, după ce a fost descoperit jucând fotbal pe stradă. Acum membru al Comisiei Tehnice a FRF, Miodrag Belodedici speră să ofere altor tineri talentați șansa pe care a avut-o el.

Antrenorii din Caraș-Severin, mobilizați și de președintele AJF-ului, Viorel Lolea, sunt pregătiți să vină la Moldova Nouă cu tot ce au mai bun. Se pregătește pentru a fi o gazdă pe măsură și noul primar al orașului Moldova Nouă, Adrian Torma. „Caravana Gillette – „Performanța are viitor” se va opri mai întâi în Moldova Nouă, în 21 august, grație marelui nostru fotbalist Miodrag Belodedici și a lui Viorel Lolea, președintele AJF Caraș-Severin. Sunt extrem de bucuros și recunoscător celor care vor face posibilă această oportunitate pentru orașul nostru. Le mulțumesc și îi asigur că vor avea tot suportul meu și al noii administrații locale. Moldova Nouă este o zonă care a dat o mulțime de talente. Ne bucurăm pentru copiii noștri că vor avea această mare șansă de a se afirma în lumea fotbalului. Mulțumesc Miodrag Belodedici pentru valoarea pe care o dai comunității noastre, mulțumesc AJF Caraș-Severin și Viorel Lolea pentru tot sprijinul și implicarea în promovarea tinerelor talente din Moldova Nouă și a întregului județ. Cu mare drag ne vom implica și vom ajuta la organizarea și desfășurarea acestui eveniment!”, este mesajul edilului din Moldova Nouă.

Cei 11 tineri fotbaliști selectați în cadrul campaniei ce începe duminică la Moldova Nouă vor fi premiați cu o excursie la Barcelona și vor beneficia de un cantonament profesionist alături de echipa națională de fotbal a României, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.