Bebelușii de la Maternitatea Odobescu din Timișoara, retestați! Rezultat negativ în cazul a 5 nou-născuți!

Au fost prelevate noi probe de la cei 10 bebeluși diagnosticați cu coronavirus, în urma unei discuții cu Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș” din București. Rezultatele, în cazul a 5 nou-născuți, au ajuns astăzi.

Direcția de Sănătate Public Timiș informează că, în urma celui de-al doilea test, rezultă că cei mici nu au coronavirus. „Cei 5 nou-născuți din cadrul Maternității Odobescu Timișoara au rezultate negative”, au transmis reprezentanții DSP Timiș. În cursul zilei de ieri au apărut. în spațiul public, informații legate de încă un nou-născut testat negativ, dar acest lucru nu a fost confirmat oficial. Vă reamintim că și mamele acestor copii au fost verificate, dar niciuna dintre ele nu are coronavirus. Situația a ridicat suspiciuni în rândul specialiștilor și chiar dacă se vehicula că cei mici ar fi luat infecția de la personalul medical, s-a luat hotărârea de a fi retestați.

La Maternitatea Odobescu din Timișoara, cea care aparține de Spitalul Municipal, are loc o anchetă desfășurată de inspectorii Direcției de Sănătate Publică, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara au deschis un dosar penal pe seama infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Vom reveni cu amănunte.