Bazinul de înot merge în pierdere

Aleșii locali au dezbătut la cel mai recent plen un proiect de hotărâre care a vizat instituirea unor taxe noi pentru bazinul de înot din cartierul Govândari.

Întreținerea bazinului olimpic de înot costă bugetul local 1,1 milioane de lei pe an. Atunci când vine vorba despre recuperarea banilor investiți însă, lucrurile nu arată prea bine. Asta pentru că cei care administrează obiectivul au recuperat numai 500.000 de lei, restul, de 600.000 de lei, figurând ca deficit.

Așadar, ca să producă acești bani, administrația locală le permite reșițenilor să îl utilizeze. În plus, cluburile sportive se pot folosi de obiectiv, ca să aducă performanța în orașul de pe Bârzava. Din păcate însă, rezultatele sportivilor la capitolul natație nu sunt strălucite, astfel că aleșii locali s-au întrebat la ultimul plen dacă este rentabil sau nu pentru profitul instituției ca sute de tineri să intre gratuit în fiecare lună.

Care sunt taxele nou introduse

Prin urmare, pe ordinea de zi a consilierilor s-a regăsit, la cel mai recent plen, un proiect de hotărâre prin care s-a propus introducerea unor taxe noi la bazin. „Întrucât la nivelul Complexului de Sport și Sănătate există cheltuieli curente semnificative pentru întreținerea și funcționarea acestuia, considerăm că se impune introducerea de noi taxe pe lângă cele existente pentru obținerea de venituri suplimentare în vederea acoperirii cheltuielor existente”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Taxele noi care au fost propuse pentru aplicare la bazinul de înot sunt:

– Bilet de intrare în weekend pentru adulți, sâmbăta, între orele 07.00 – 14.00, cu o valoare a taxei de 10 lei.

– Cursurile de inițiere pentru copii cu vârsta de până la 16 ani vor avea o taxă în valoare de 150 de lei. La capitolul observații, se precizează faptul că 30 la sută din sumă revine Asociației sau Clubului Sportiv, care inițiază cursurile.

– Cursurile de inițiere a adulților vor avea o taxă de 280 de lei, cu aceeași precizare, că 30 de procente din sumă revin cluburilor.

– Cursurile de perfecționare a copiilor vor fi de 150 de lei. Și aici, 30 la sută din sumă merge către Asociația sau Clubul Sportiv care le-a inițiat.

O altă taxă care s-a dorit a fi aprobată s-a referit la introducerea unui abonament, în valoare de 40 de lei, pentru sportivii de performanță legitimați la cluburi. Această propunere, însă, a creat discuții în plen pentru că nu se știe numărul exact al întotătorilor de la cluburile din oraș. Prin urmare, întregul proiect de hotărâre a fost amânat pentru o ședință viitoare, în care fiecare club  trebuie să prezinte numărul de sportivi care sunt legitimați, dar și performanțele pe care le-au obținut.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/