Baziaș 4 a ridicat din nou ancora! S-au reluat cursele pe Dunăre între Moldova Nouă și Golubăț!

bazias 4 4

După o lungă perioadă de timp în care a stat la mal, bacul Baziaș 4 își reia cursele pe Dunăre. De data aceasta, sub administrarea societății Aquacaraș. Astăzi are loc o cursă inaugurală, urmând ca, de mâine, ambarcațiunea să opereze câte două curse pe zi.

Bacul care asigură trecerea Dunării în Serbia, pe la Moldova Nouă, este din nou operațional, după ce Consiliul Județean Caraș-Severin a semnat miercuri contractul cu noul operator, societatea Aquacaraș, a cărei participare la licitație a fost o surpriză de proporții furnizată de directorul Gheorghe Filipescu, care a mărturisit că a răspuns solicitării venite din partea Consiliului Județean Caraș-Severin, dar că nu a discutat mai cu nimeni despre intențiile sale, a acționat în tăcere, a pus toată documentația la punct pentru că Aquacaraș este astăzi una dintre cele mai importante companii din Caraș-Severin, și pentru că el a avut ambiția să arate că se poate și, totodată, pentru că și-a dorit să ajute prin această implicare zona Moldova Nouă, precum și întreg județul Caraș-Severin.

bazias 4 1

„Am răspuns solicitării Consiliului Județean, domnul președinte Dunca are tactul acesta de a ne mobiliza și de a ne duce pe această cale a eficienței și a efortului, lucru pe care îl facem cu drag, cu plăcere, pentru că suntem în slujba cetățenilor. Avem și forța necesară care poate să și răspundă la aceste comenzi, atât economică, cât și umană.”, a declarat Gheorghe Filipescu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean a explicat că de vineri cursele pe Dunăre se vor relua după programul obișnuit, dând astfel șansa sârbilor să ajungă la evenimentul muzical de la Berzasca, programat pentru acest final de săptămână. De asemenea, Romeo Dunca a ținut să asigure populația că personalul care operează bacul este același care a lucrat și în perioada în care catamaranul era administrat de societatea Eoliana.

bazias

„Așa cum am promis în urmă cu câteva luni, că bacul va fi din nou operațional până când Berzasca va găzdui Balkan Festival, iată că, de mâine dimineață, programul bacului este la accesibilitatea fiecărui cetățean care dorește să treacă dintr-o parte în alta a malului Dunării, și sperăm să avem un mare avantaj cu acest festival pentru îmbunătățirea targetului, pentru numărul de treceri. Mă bucur foarte mult că am reușit împreună cu eforturile tuturor primarilor din zonă. Noi am avut și o soluție de rezervă, dar nu a fost nevoie! L-am mobilizat pe domnul Filipescu, cu forța societății Aquacaraș care s-a înhămat la această provocare și eu cred că va fi un succes! Bacul are verificarea tehnică periodică făcută, are personalul necesar, cei care-l operează sunt oameni cu vastă experiență, sunt, de fapt, aceleași persoane care au lucrat și înainte, deci nu trebuie să existe nicio temere față de lipsa de experiență a Aquacaraș în astfel de activități, pentru că societatea a făcut contractele necesare în așa fel încât exploatarea acestui bac să fie făcută de persoane autorizate cu vastă experiență în domeniu.”, a declarat, în această dimineață, cu ocazia lansării la apă a Baziaș 4, Romeo Dunca.

Ce înseamnă Baziaș 4 pentru Moldova Nouă?

Eu ca și primar sunt la fel de bucuros, dacă nu și mai bucuros decât președintele CJ, pentru că acest bac operează pe teritoriul orașului Moldova Nouă, iar preluarea bacului de către Aquacaraș este pentru județul nostru o chestiune excepțională și poate cea mai credibilă soluție, iar timpul va confirma acest lucru. Nu am nici un dubiu din acest punct de vedere! Bacul nu va fi rentabil mâine, dar pe termen mediu va fi! Gândiți-vă că la anul va începe să funcționeze autostrada sau drumul rapid între Golubăț și Belgrad, și din Moldova Nouă se face maximum o oră și jumătate până în capitala Serbiei, iar aici va fi o fluctuație de trafic intens.”, este de părere primarul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță.