Bătrânii de la Căminul din Sacu în autoizolare, spre binele lor!

1000x100 Cuib de vise 1000x100

La Sacu bătrânii instituționalizați rămân în Centrul pentru Persoanele Vârstnice, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirus. Potrivit primarului comunei Sacu, Nicolae Daminescu  măsura a fost impusă în Comitetul Local pentru Situații de Urgență din cadrul comunei.

Persoanele în vârstă sunt primele care ar putea suferi de pe urma coronavirus, astfel că autoizolarea în cadrul instituției este esențială spune Nicolae Daminescu:

Sunt peste 30 de persoane în vârstă instituționalizate în centrul de pe raza comunei, oameni cu probleme de sănătate și prin urmare am decis să rămână în instituție, iar personalul centrului s-a ocupat de micile cumpărături solicitate de aceștia. Este o măsură luată în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, pe lângă celelalte. Mai pot aminti închiderea teraselor, barurilor, dar și a Serviciului de Taxe și Impozite Locale, care rămâne deschis doar pentru urgențe și acelea se vor achita cu o distanțare între cetățenii contribuabili și limitarea accesului în interior la o singură persoană”, ne-a precizat Nicolae Daminescu.

STPT job 1000x200

Edilul a mai menționat că pe raza comunei se află izolați la domiciliu 22 de cetățeni. Parte dintre aceștia s-au întors de la muncă din Germania și Spania în data de 16 martie, astfel că au intrat în autoizolare alături de familii. Aceștia sunt asintomatici și sunt monitorizați de Poliție, Primărie și medicul de familie.

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/