70.000 de euro din fonduri europene intră în Primăria Sacu

Primăria comunei Sacu a început lucrările de reabilitare la clădirea Primăriei, veche de la 1700. Până la finalizarea lucrărilor, angajații își vor desfășura activitatea în clădirea încevinată cu rol de centru multifuncțional.

Primarul comunei de la limita cu județul Timiș, Nicolae Daminescu, ne-a declarat că fondurile în valoare de 70.000 de euro sunt în baza unui proiect finanțat de către Uniunea Europeană:

Ne-am dorit să reabilităm clădirea, dar în special să putem să o modernizăm prin compartimentare și extindere, pentru a o adapta la nevoile actuale. Astfel în aceste zile au început lucrările de reparații interioare cu compartimertare săli de la coridorul principal, cu introducerea sistemului de încălzire centrală și extindere pentru amenajare sală de ceremonii și arhivă. Este un pic de disconfort pentru angajați dar să sperăm că lucrările vor decurce normal și cetățenii vor avea mai multă răbdare la solicitarea documentelor.”, ne-a declarat Nicolae Daminescu.

celtic transilvania 1000x100px

Primarul comunei Sacu a mai menționat că imobilul care adăpăstește Primăria este vechi de la 1700, iar până la colectivizarea din 1962 imobilul a găzduit Judecătoria și Tribunalul, Sacu fiind plasă (reședință) pentru 32 de comune arondate.