Bătrâni infectați cu coronavirus în căminele de vârstnici din Galați! Ce măsuri se iau la Timișoara?

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Situația bătrânilor infectați cu COVID-19 de la căminele din Galați a neliniștit întreaga țară. Nicolae Robu a fost întrebat ce măsuri s-au luat în Timișoara pentru a preveni o replică a cazului în Banat. Primarul dă asigurări că personalul medical este echipat corespunzător și s-au luat toate măsurile necesare.

Căminul pentru Persoane Vârstnice aflat în subordinea administrației locale funcționează cu jumătate din personal. Primarul Robu a explicat că 50% dintre angajați au fost trimiși în izolare la domiciliu și 50% se află în izolare la cămin încă de la declararea stării de urgență. Edilul asigură timișorenii că echipamentul de protecție nu este o problemă pentru angajați. „Din 16 martie, de când a fost emisă starea de urgență, jumătate din personal, timp de 14 zile, este în izolare în cadrul căminului. Cealaltă jumătate este în izolare la domiciliu și se face rotație. Personalului izolat în cămin îi este asigurată masa și cazarea în incintă. Tot personalul beneficiază de echipament de protecție: mănuși, botoșei, halate, tot ce trebuie”, a declarat Nicolae Robu.

STPT job 1000x200

Săptămâna trecută, joi, au fost confirmați la Galați 90 de bolnavi de coronavirus la Centrul Privat de Îngrijiri Bătrâni „Sf. Ilie”. 72 dintre confirmați sunt persoanele în vârstă internate la cămin. Acum două zile au fost identificate alte patru cazuri, dintre care doi sunt vârstnici, ai altui cămin tot din Galați, Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon”.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/