Bătrân ca Iliescu! Nedeea Românilor de Pretutindeni la Valea lui Liman a ajuns la a 47-a ediție

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Primăria Comunei Tomești, Casa de Cultură și Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă, organizează duminică, 11 august, ediția cu numărul 47 a tradiționalei sărbători „Nedeea Românilor de Pretutindeni” de la Valea lui Liman.

Spectacolul folcloric va începe duminică, la ora 11.00 și reunește renumiți interpreți de mu­zică populară și ansambluri folclorice din întregul județ, dar și din străinătate, printre care „Ghiocelul” al Casei de Cultură „Ion Lucian Șipoș” din Giroc – Ansamblul Folcloric din Iablanca – Serbia, Ansamblul Folcloric Pocsaj – Ungaria Ansamblul Folcloric „Doina Bihorului” al comunității românilor din Ungaria. Vor fi și numeroși soliști, printre care îi amintim pa Ramona Ilieși Drăgan, Dan Necșa, Loredana Sur și Andreea Indru.

Sâmbătă, 10 august, de la ora 20.00, pe platoul din vecinătatea frumosului complex turistic va fi organizată o seară dedicată tinerilor.

promovare banner maxagro

„Așteptăm cât mai multă lume în frumosul loc al To­meş­tiu­lui, numit Valea lui Liman. Încercăm să aducem interpreți de marcă ai folclorului bănățean și ansambluri folclorice care să ofere o diversitate coregrafică și spectacole de calitate.”, ne-a spus Costel Medelean, primarul comunei Tomești.

Festivalul folcloric a debutat în anul 1973, când Teodor Chicinaș, primarul de atunci al Tomeștiului, a organizat prima ediție a Festivalului Muzicii și Dansului Po­pular, sărbătoare care mai apoi a primit numele de Ne­deea Românilor de Pretutindeni. La acea vreme, Ion Iliescu, fostul președinte al Ro­mâniei, era prim-secretarul județului Timiș și participa frecvent la această manifestare.

publicitate tmc 640