Bătălie pe comuna periurbană a Timișoarei rămasă fără primar. PNL acuză PSD și USR de „tentativă de puci”

Liberalii timișeni îi acuză pe social-democrați și pe cei de la USR de „tentativă de puci”, după ce ar fi încercat debarcarea viceprimarului PNL de Giroc, cel care a preluat atribuțiile de primar ale fostului edil local Ionel Toma, decedat în luna septembrie. 

PNL Timiș invocă „monstruoasa coaliție” PSD-USR, atunci când invocă situația din localitatea Giroc, unde consilierii PSD, USR și ai Partidului Verde au încercat demiterea viceprimarului liberal Dan Vîrtosu.

nica virtosu

„Situația din Consiliul Local Timișoara și puciul eșuat din Consiliul Local Giroc consfințesc căsătoria între partide de același sex – USR și PSD. Dan Vîrtosu are susținerea PNL Timiș în încercarea de a restabili ordinea în Giroc. Intenția de a-l schimba pe viceprimarul liberal care acum are atribuții de primar este o reacție a celor care au manevrat ani de zile comunitatea locală, iar USR și Partidul Verde s-au aliat cu PSD în acest demers de menținere a puterii în frâiele social-democraților. Revenirea la normalitate în administrația din Giroc trebuie să se facă într-un climat de dialog, cu responsabilitate, nu cu șantaj și amenințări.”, a transmis președintele PNL Timiș, Alin Nica.

În replică, senatorul PSD de Timiș Sebastian Răducanu, secretar executiv al filialei județene condamnă afirmațiile lui Alin Nica pe care le cataloghează drept deplasate.

raducanu

„Mi se pare total deplasată reacția domnului președinte Nica. În primul rând a folosit și cuvântul «puci». Nu știu la ce se referă dânsul când se referă la un puci. Ceea ce s-a întâmplat la Giroc, adică o acțiune total legală a unor consilieri care au gândit și au acționat spre a încerca înlocuirea unui viceprimar, nu mi se pare nimic anormal în această chestiune. Ei cunosc foarte bine ceea ce se întâmplă în comunitatea lor, au fost nenumărate astfel de schimbări sau de încercări de schimbare a unor majorități în consiliile locale. Ei știu cel mai bine ce se întâmplă acolo și cât de bun este un viceprimar sau altul. Deci nu văd ce puci, ce revoltă. Iar asocierea respectivă, (n.r, «căsătoria între partide de același sex») nici nu are rost să o comentez.”, a declarat senatorul Răducanu pentru expressdebanat.ro.