Bătălia pe ziarul CJT. USR îi acuză pe liberali că îl folosesc pe post de „ghioagă” politică

cjt 2

Liderii USR din Timiș spun că vor sesiza Curtea de Conturi, nemulțumiți de articolele publicate de conducerea CJ Timiș în ziarul consiliului județean. Potrivit celor de la USR, liberalii Alin Nica și Alexandru Proteasa folosesc publicația CJT pe post de „ghioagă” politică.

În vizorul celor de la USR este numărul din august al revistei „Agenda CJT” cu un articol în care vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, își exprimă nemulțumirea vizavi de refuzul primarului Dominic Fritz de a transfera o porțiune de teren din aria fostului Centru Militar Județean către CJT pentru construcția unei parcări publice.

„CJT deține acolo un spațiu amplu, unde ani buni nu a fost în stare, la fel precum în cazul tuturor investițiilor anunțate, să ridice o parcare, așa-zis publică. Spunem publică, întrucât CJT ar urma să încaseze bani frumoși de la șoferii din Timișoara și nu numai, ulterior finalizării obiectivului. Supărat pe refuzul întemeiat al primarului Timișoarei de a «cădea la pace», cu diriguitorii CJT, într-o afacere nebuloasă, în cel mai bun caz, Proteasa lansează acuzații aiuritoare și nefondate la adresa lui Dominic Fritz. Și toată campania are loc în paginile unei publicații editate și din banii timișorenilor, la costuri exorbitante. Constatăm că, în loc să se ocupe de marile proiecte ale județului, lăsate toate în paragină, ca de pildă Stadionul Dan Păltinișanu, Castelul Huniade, Bastionul Theresia și multe altele, Alin Nica și locotenenții săi se folosesc de banii publici pentru răfuieli politice rușinoase. Pe această cale, USR Timiș va sesiza Curtea de Conturi pentru a stabili cât de legal și de oportun este să-ți ataci adversarii politici pe banii contribuabililor din Județul Timiș și din Timișoara.”, spun reprezentanții USR Timiș, prin intermediul unui comunicat de presă.

Reacția CJT: Comunicatul USR este o reacție politică lipsită de temei

În replică, reprezentanții CJ Timiș explică motivele care au la baza afirmațiilor făcute de vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, vizavi de terenul pentru potențiala parcare publică.

„Declarația vicepreședintelui CJ Timiș Alexandru Proteasa are la bază faptul că au existat mai multe demersuri administrative, chiar și o comisie de negociere, toate blocate prin voința politică a USR. Dacă primarul Timișoarei, Dominic Fritz, dorește parcarea ultracentrală, încă poate contribui la proiect, dacă nu, Consiliul Județean Timiș va merge mai departe fără cei 583 mp ai Primăriei Timișoara. Pe parcursul realizării proiectului, Consiliul Județean Timiș va continua să informeze cetățenii, în mod transparent.”, se arată în punctul de vedere al Departamentului de Comunicare din cadrul CJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: Noi planuri pentru prima parcare supraetajată publică din Timișoara. CJT vrea să o facă, însă printr-un privat