Bătălia Cărților și-a desemnat câștigătorii la Caransebeș

po 1000x100px (3)

Biblioteca Municipală Mihail Halici din Caransebeș a premiat iubitorii de carte din rândul elevilor, în cadrul uneia dintre cele mai importante acțiuni ale instituției de pe parcursul unui an calendaristic.

Acțiunea Bătălia Cărților se întinde pe parcursul unui an de zile, timp în care cei care se înscriu la concurs trebuie să citească 10 cărți, iar cartea cea mai interesantă pentru cititor este prezentată în cadrul galei de către acesta. O astfel de gală a avut loc la Casa de Cultură George Suru.

Astfel în sala de Spectacole a Casei de Cultura a avut loc cea de-a IV a ediție a manifestării Bătălia Cărților. La aceasta ediție s-au înscris 43 trei elevi dintre care 30 s-au calificat pentru finală, 16 la secțiunea copii (11-13 ani) iar 14 la secțiunea adolescenți (14-18 ani).

În cadrul acestui concurs participanții au avut obligația de a citi 10 cărți, într-un interval de un an, iar pentru fiecare carte citită concurenții au întocmit o fișă de lectură, astfel că, în momentul în care au citit toate cele 10 cărți, au adus la Bibliotecă, carnetul de lectura, primit la înscriere, împreună cu cele zece fișe, devenind astfel finaliști. Îi felicit pe toți pentru implicare și pentru faptul că, iată într-o lume în care tehnologia acaparează tot timpul copiilor cartea este în viața copiilor, pentru că atunci când citești ajungi în alte lumi, pentru că cititul regulat formează o rutină sănătoasă, pentru că cititul îți dezvoltă imaginația, îți îmbogățește vocabularul și te liniștește și mai există alte zeci de motive pentru care cartea trebuie inclusă în rutina copiilor și tinerilor, care acum, la această vârstă sunt ca niște bureți, absorb toate informațiile”, ne-a declarat directorul Bibliotecii, Marius Moscovici.

În cadrul concursului, la aceasta ediție s-au acordat premii în valoare totala de 7.500 lei, astfel: Cititorul anului copii – o bicicleta mobilă; Cititorul anului adolescenți – o bicicleta statică; Cele mai bune 10 fișe – recompensate cu câte 400 de lei pentru fiecare categorie de vârstă; Cea mai buna fișă la Cartea anului cu 250 de lei pentru fiecare secțiune;
premii de fidelitate în valoare de 100 de lei; premiul de finalist care a constat în acordarea unor cărți și câte 100 de lei pentru fiecare participant.

Câștigătorii acestei ediții au fost:

Categoria copii (11-13 ani): Cititorul anului: Daria Drăghia, elevă la Liceul Tehnologic Decebal, Cele mai bune 10 fișe de lectură: Bianca Colceriu, elevă la Liceul Tehnologic Decebal, Cea mai bună fișă de lectură la cartea anului: Cătălina Fiat, elevă la Colegiul Național C.D. Loga.

Categoria adolescenți (14-18 ani):
-Cititorul anului: Naomi Cucuruz, elevă la Colegiul Național Traian Doda.
-Cele mai bune 10 fișe de lectură Amalia Lazăr, elevă la Colegiul Național C.D. Loga.
-Cea mai bună fișă de lectură la cartea anului – Nicola Ștefănigă elevă la Colegiul Național Traian Doda.