Baschetul reîncepe în octombrie. Fanii SCM Timișoara primesc două meciuri consecutive acasă

Federația Română de Baschet a stabilit programul pentru noul sezon al Ligii Naționale de Baschet masculin, care va lua startul în luna octombrie. Fanii SCM Timișoara pot fi bucuroși, deoarece echipa va începe campionatul cu două jocuri pe teren propriu. La fel ca anul trecut, echipa este repartizată în prima grupă valorică.

În grupa A vor juca primele opt formații din sezonul trecut, care s-au clasat pe cele mai bune poziții. Timișorenii vor debuta în noul sezon acas, cu BCM U FC Argeș Pitești, în jurul datei de 12 octombrie, iar apoi vor primi vizita celor de la SCM U Craiova. Prima deplasare e pe terenul Stelei București, iar apoi urmează un meci cu Dinamo. Turul se încheie cu partide cu Cluj, Oradea și Sibiu. „La prima vedere, faptul că începem sezonul cu două jocuri pe teren propriu pare a fi în avantajul nostru, dar ținând cont de transferurile celor două echipe în pre-sezon, Pitești și Craiova, sunt convins că vom avea două meciuri foarte echilibrate, care se vor juca până în ultima secundă. Următoarele două partide sunt cu echipele «rănite» ale sezonului recent încheiat, Steaua și Dinamo, care vor să arate o nouă față. După aceste etape, greul va începe cu adevărat, deoarece vom întâlni echipa Clujului, a Sibiului și a Oradiei, echipe care își propun an de an câștigarea Cupei și a Campionatului. Așadar, primele șase etape sunt, din punctul meu de vedere, foarte echilibrate, jocuri în care se poate întâmpla orice.”, consideră managerul Ilie Trițoiu.

Iată programul turului:

ETAPA I:
12.10. BASCHET SCM TIMIȘOARA vs BCMU FC ARGEȘ PITEȘTI

ETAPA II
19.10 BASCHET SCM TIMIȘOARA vs SCM U CRAIOVA

ETAPA III
26.10 STEAUA BUCUREȘTI vs BASCHET SCM TIMIȘOARA

ETAPA IV
04.11 BASCHET SCM TIMIȘOARA vs DINAMO ȘTIINȚA BUCUREȘTI

ETAPA V
09.11 U BT CLUJ NAPOCA vs BASCHET SCM TIMIȘOARA

ETAPA VI
16.11 BASCHET SCM TIMIȘOARA vs CSM CSU ORADEA

ETAPA VII
23.11 BC CSU SIBIU vs BASCHET SCM TIMIȘOARA

În Cupa României SCM Timișoara va juca în turul doi, care se va disputa în dublă manșă. Turul se va juca în 27 noiembrie, iar returul, în 4 decembrie.