Baschetbaliștii, în sfârșit în propria sală! Transfer de ultimă oră la SCM Timișoara

De miercuri seara, „leii” din Banat se antrenează în Sala „Constantin Jude”, unde lucrările la parchet s-au terminat după două luni! SCM Timișoara a făcut până acum doar pregătire fizică, în special în cantonamentul de la Sarajevo. După stagiul centralizat, echipei lui Dragan Petricevic i s-a mai alăturat un ultim jucător.

Este vorba despre Laci Lazăr, un pivot de 31 de ani. Mare parte a carierei a jucat la CSM Oradea, în orașul natal, după care s-a transferat în Ungaria, la Jaszbereny, iar de acolo, a ajuns la Târgu Mureș. Petricevic spune că a constatat că mai avea nevoie de un pivot, pe lângă Amaury Gorgemans și Milos Komatina. „Am constatat că pe poziția 5 Amaury și cu Komatina vor duce sezonul până la capăt, pot duce. Dar am observat că pe toate posturile de la 1 până la 5 este singurul post pe care nu pot odihni deloc jucătorii în timpul antrenamentului. Și atunci am optat să aducem încă un jucător pe această poziție. Consider că este o decizie inspirată din partea întregului colectiv. Cel mai important lucru este că nu am observat că undeva s-a făcut ceva greșit, doar că trebuie să mai întărim o poziție pentru că riscăm în timpul unui sezon lung o accidentare sau o supra-oboseală a unui jucător, mai ales Komatina care nu mai e la prima tinerețe”, a explicat antrenorul echipei.

Antrenorul spune că din punct de vedere al pregătirii fizice, Tiberiu Puta a făcut o muncă foarte bună. „Este primul contact cu sala, după ce am venit din cantonament. Pentru prima dată suntem în formulă completă, deoarece Mirel Dragoste și Bogdan Popa au fost în programul lotului național. Nu au fost convocați pentru cantonamentul nostru. Abia acum se cunosc și abia acum se fac primele relații de joc. De când am venit am continuat cu programul nostru de pregătire fizică. Luni și marți au fost câte două antrenamente, dar mai mult pe pregătire fizică. Cred că asta se și vede, felicitări lui Tibi Puta pentru lucrul bine făcut. Acum tot ce am lucrat afară trebuie să transformăm și în jocul echipei. Am lucrat cu mingea, dar la Sarajevo, aici nu am avut ocazia, decât astăzi”, a explicat bosniacul.

Echipa a făcut până acum doar pregătire centralizată, dar Petricevic spune că relațiile dintre jucători sunt deja excelente. „Sunt plăcut impresionat de cât de repede s-a creat o chimie între ei. Bineînțeles și chimia în joc și chimia în afara lui sunt două lucruri cu totul diferite, dar totuși legate. S-a creat o chimie excepțională și nu prin ieșirile jucătorilor, pentru că în cantonament au stat doar în sală și la hotel. O echipă cu un caracter frumos, toți muncitori, copii buni. Eu cred că putem să ne așteptăm la un sezon frumos, dar e prea devreme să vorbim despre asta”, a mai adăugat Dragan Petricevic.

Jucătorii de națională au venit mai târziu la echipă

Deoarece vara aceasta au fost convocați la echipa națională, Bogdan Popa și Mirel Dragoste au venit abia acum alături de echipa de club. Dragoste spune însă că adaptarea e foarte ușoară. „Perioada de la lot a fost una foarte interesantă și lungă, dar ne-am atins obiectivul. Ne-am antrenat foarte mult, foarte bine. Am avut multe meciuri amicale și am făcut față cu brio. Așteptăm cu nerăbdare fereastra din februarie, unde vom întâlni echipe de top din Europa. Sunt foarte încântat de echipa pe care o avem și am mari speranțe în această echipă și în domnul antrenor care știu că va face în așa fel încât să fim pregătiți înainte de fiecare meci. Nu e foarte grea trecerea de la națională, pentru că domnul antrenor mi-a dat câteva zile de repaus după lotul național. E un pic mai complicat la început până te obișnuiești cu noua echipă și noul oraș. Am venit cu mare drag la această echipă, știu că va fi una competitivă și cu ambiții mari. Nu am stat foarte mult pe gânduri”, a punctat Dragoste.

Sâmbătă, de la ora 18.00, Timișoara are primul amical cu Vrșeț, acasă.