Barierele fotografiei, rupte la Muzeul Banatului Montan

expozitie fotografica la muzeul banatului montan din resita
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Creativitatea cursanților Școlii Populare de Arte „Ion Românu” se vede în cadrul unei expoziții de grup.

Profesorul Flavian Savescu încearcă să aibă o influență cât mai mică asupra cursanților, cărora le oferă îndrumare pentru ca apoi să-i lase să facă ceea ce cred ei de cuviință. O parte dintre lucrările lor se află pe simezele muzeului reșițean, într-o expoziție pe care prof. Savescu o consideră o dovadă de curaj din partea cursanților săi. Asta deoarece, expunând, artiștii și-au depășit limitele întrucât nu e ușor să expui ceva ce poate fi apreciat și interpretat în multe feluri.

„Importanța acestei expoziții este dată de faptul că ea este realizată de artiști locali. Ei trebuie să-și depășească mentalitatea și să înțeleagă că, dincolo de fotografie, e important să creăm prin intermediul ei. Asta a lipsit până acum însă îmi doresc ca, pe viitor, să se continue pe această direcție. Îmi doresc ca cei care au realizat aceste imagini să vrea să continue”, a spus prof. Savescu la vernisajul găzduit ieri de muzeul reșițean.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

În opinia sa, expoziție este una deopotrivă de fotografie și artă fotografică. În fotografie, accentul se pune pe subiect iar esența ei este observația în vreme ce arta fotografică se referă mai mult la artist și se bazează pe creativitate. De aceea, expoziția deschisă la Muzeul Banatului Montan este importantă pentru că cuprinde lucrări care au trecut barierele fotografiei întrucât cei care le-au realizat nu s-au limitat la a observa un eveniment ci au lucrat asupra fotografiilor.

Criticul de artă Ada Cruceanu a remarcat compoziția lucrărilor dar și modul cum artistul se poate ajuta de tehnică. Pentru că elementele surprinse de obiectiv au o dinamică proprie iar în lucrările din expoziție artiștii le descompun și apoi le recompun. Acesta este un exercițiu despre care criticul de artă se întreabă până unde poate merge, respectiv cât se datorează artistului și cât tehnicii. Răspunsul și-l poate oferi fiecare vizitând expoziția artiștilor reșițeni.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/