Bărbatul din Caransebeş, prins la volan fără permis de conducere, ajunge în spatele gratiilor

Inconștiența unor conducători auto care urcă la volanul autoturismului fără a poseda permis de conducere punând astfel în pericol viața celorlalți participanți la trafic are, de cele mai multe ori, ca finalitate pedeapsa cu închisoarea. Este și cazul unui bărbat din Caransebeș, judecat pentru mai multe infracțiuni rutiere.

„Marți, 15 decembrie, polițiștii de la Poliția Municipiului Caransebeș au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 39 de ani din municipiu, condamnat de Judecătoria Caransebeș la pedeapsa închisorii de 2 ani și 2 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Se pare că magistrații au aplicat această pedeapsă după ce au analizat probele din dosar, în urma cărora s-a stabilit că respectiva persoană a fost depistată de polițiști în data de 26.08.2019, ora 22.12, în localitatea Jupa, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.

Pe lângă această infracțiune principală, anchetatorii au constatat că bărbatul avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,11 mg/l alcool pur, iar inspecția tehnică periodică și asigurarea obligatorie ale mașinii nu erau valabile.

Bărbatul a fost transportat la Penitenciarul Timișoara în vederea executării pedepsei.