Bărbat din Oțelu Roșu, preluat de elicopterul SMURD. Are arsuri pe aproape jumătate din corp după ce a încercat să stingă un incendiu

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a solicitat elicopterul SMURD pentru a salva viața unui pacient cu arsuri pe 40% din suprafața corpului, majoritatea pe față și membre.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani din Oțelu Roșu a încercat să stingă un incendiu ce a izbucnit în locuința sa, însă a fost cuprins de flăcări.

În urma intervenției Serviciului de Pompieri Voluntari din Oțelu Roșu și mai apoi a Detașamentului de Pompieri din Caransebeș, s-a reușit stingerea incendiului care a izbucnit de la coșul de fum al sobei și s-a extins din plafonul camerei spre acoperiș, focul cuprinzând 70 de metri pătrați de acoperiș, informează purtătorul de cuvânt ISU ”Semenic”, sublocotenent Elena Tarla. În acel moment bărbatul se afla singur în casă și până la intervenția pompierilor s-a luptat cu flăcările.

În urma arsurilor deosebit de grave, pacientul a fost internat la Spitalul Municipal de Urgență, unde i-au fost acordate primele îngrijiri, însă din cauză că rănile erau extinse pe o suprafață mare din corp, a fost transportat la Spitalul de Arși din București, ne-a declarat directorul medical dr. Singh Bhupinder, medic specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.