Barbălată se extinde! Banii jos pentru magazinele Nera şi Universal!

Controversatul om de afaceri Costel Ciobanu Barbălată crede în proiectele de dezvoltare a Reşiţei ale primarului Nelu Popa. Dovadă: ultimele achiziţii (pe cale de a fi) făcute de Barbălată.

Zvonurile care circulă prin Reşiţa privind extinderea afacerilor lui Costel Ciobanu Barbălată sunt confirmate de acesta… pe trei sferturi. Este adevărat că a cumpărat fostul magazin Universal. Şi nu este adevărat că a cumpărat Magazinul Nera din centrul oraşului, dar Barbălată confirmă că se află în negocieri cu patronii Quasar Grup din Deva, care deţin Nera Shopping Center!

„Negocierile pentru cumpărarea Magazinului Nera au început în urmă cu doi ani, dar încă nu am ajuns la un acord cu Quasar. Da, este adevărat că sunt interesat să cumpăr acest magazin, care poate fi o investiţie rentabilă, dacă voi ajunge la un preţ corect pentru ambele părţi”, ne-a declarat Costel Ciobanu, care a recunoscut că se află în negocieri şi cu Pepino, pentru cumpărarea de la acesta a Restaurantului „La Italianu’”.

Quasar Grup deţine în prezent magazinele Ulpia din Deva, Jiul din Petroşani şi Nera din Reşiţa, ultimul fiind cumpărat în anul 2004.

Întrebat de Express de Banat ce intenţionează să facă cu Nera, dacă va deveni patronul magazinului din centrul Reşiţei, şi cu Universalul Vechi, pe care l-a preluat după cumpărarea recentă a pachetului majoritar de acţiuni de la SC Universal SA, Barbălată a răspuns: „Nera merge pe profit, deci nu am de ce să-i schimb profilul, în caz că voi ajunge la o înţelegere cu Dani Faur, un patron care, la fel ca şi colegul lui, la negocieri s-a dovedit că ştie foarte bine ce vrea. La Universal vreau să investesc în amenajări exterioare şi apoi să caut investitori. Recunosc, cel mai bine ar fi să găsesc investitori interesaţi să preia tot magazinul”.