„Viața este ca parcurgerea unui fluviu”. De la izvor și până la vărsare! [FOTO/VIDEO]

po 1000x100px (3)

O aventură ca un amalgam de sentimente a fost prezentată luni seara publicului reșițean. Pe ecranul Cinematografului Dacia a rulat în premieră documentarul „SW!M”, filmul prin care reșițeanul Sabin Dorohoi a prezentat lupta bibliotecarului Avram Iancu purtată cu propriile limite.

…limite pe care le-a depășit! Cu ambiție, determinare și o echipă care i-a fost alături la fiecare întindere de braț. Avram Iancu, eroul de Cartea Recordurilor, primul om care traversează Dunărea înot de la izvor la vărsare fără costum de neopren, le-a dat seara trecută o lecție tuturor celor care au ales să urmărească la Cinematograful Dacia documentarul „SW!M”. Puțini, ce-i drept, semn că reșițenilor nu le face cu ochiul o aventură de asemenea anvergură, o lecție de viață care te face să te gândești de două ori atunci când spui „vreau să renunț”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669229022708″]

La renunțare s-a gândit, pe parcursul celor aproape 3.000 de kilometri, și Avram Iancu, cel care s-a confruntat cu vânt, ploaie, ape extrem de reci, nave gigant și propria persoană, pentru că, aproape de finalul cursei, întreaga echipă a început să aibă reacții neașteptate din cauza oboselii, a epuizării și a faptului că „au privit Dunărea în ochi”, așa cum spune, la un moment dat, unul dintre membrii echipei. Pur și simplu, cumulul de sentimente i-a făcut să râdă fără oprire și fără vreo explicație rațională.

1000x200 dacus 02

Concluzia expediției în care a pornit Avram Iancu este una fascinantă: „Viața este ca parcurgerea unui fluviu, iar parcurgerea unui fluviu este ca viața”. Trebuie să înveți să îți învingi propriile temeri, să nu spui „stop” atunci când limitele pot fi împinse și să îți stabilești prioritățile.

Spectatorii prezenți la Cinema Dacia seara trecută i-au putut adresa întrebări atât lui Avram, cât și regizorului Sabin Dorohoi, un erou la rândul lui, care a înfruntat aceleași condiții vitrege timp de 89 de zile. La ce întrebări au răspuns membrii echipei și care au fost concluziile regizorului reșițean și ale personajului principal, Avram Iancu, aflați din interviul atașat:

YouTube video

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px