„Banii de la Guvern și de la Consiliul Județean nu mai vin aproape deloc”. Valea Bistrei, în război cu datoriile!

Criza financiară le dă din nou bătăi de cap autorităților locale din Valea Bistrei. Cu investițiile ținute în loc și salariile plătite doar pe jumătate, edilul-șef speră ca măcar următoarele rectificări bugetare să fie mai darnice cu Oțelu Roșu.

Autoritățile locale din Oțelu Roșu traversează din nou o perioadă foarte grea din punct de vedere financiar, lucru care se resimte și în buzunarele angajaților la stat. Prima cauză care a provocat această situație precară din punct de vedere financiar a fost finanțarea slabă atât din partea Guvernului, cât și din partea Consiliului Județean.

„Din păcate, la ora actuală banii de la Guvern sau de la Consiliul Județean nu mai vin aproape deloc. Sperăm ca la rectificarea din această toamnă să mai primim ceva bani”, a explicat edilul-șef Luca Mălăiescu.

Fără bani de la autoritățile județene și cele naționale, orice aspect care trage în jos bugetul de pe Valea Bistrei nu face decât să îngreuneze situația. Tocmai de aceea, o altă mare problemă care își așteaptă rezolvarea este lipsa de interes a cetățenilor pentru plata taxelor și impozitelor.

celtic transilvania 1000x100px

De pe seama crizei financiare din Oțelu Roșu au de suferit în primul rând angajații primăriei, pentru care lipsa banilor la bugetul local înseamnă automat și o criză în propriile lor buzunare.

„La ora actuală o ducem foarte greu și din cauza faptului că pe timpul verii încasările din taxe și impozite sunt mult mai scăzute. Traversăm o perioadă foarte grea, chiar și în această lună am fost nevoiți să dăm la salarii doar plata, nu și contribuțiile. Dacă nu adoptam această strategie eram nevoiți să plătim salariile doar la jumătate din angajați. La ora actuală este vorba despre 127 de angajați în cadrul Primăriei Oțelu Roșu care se confruntă cu această situație”, a mai menționat primarul Luca Mălăiescu.

Comments

  1. dracula says:

    bai Alexandra Jurca, dar nu l-ai intrebat pe primaru’ vietii de ce a facut concert cu andreea balan pe banii contribuabililor? de bagaboanda aia a avut bani? de salari ba? de aparatele de taxat care nu incaseaza nimic? praf in ochii locuitorilor. se plange ca o … !