Bani pentru localitățile din Caraș-Severin, afectate de calamități naturale. Comuna Măureni, pe primul loc

Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, a semnat facturile unor contracte pentru o serie de lucrări urgente, derulate de Compania Națională de Investiții, prin Subprogramul Lucrări în primă urgență, în mai multe localități din țară, afectate de calamități naturale. Printre unitățile administrativ-teritoriale beneficiare se numără și patru primării din Caraș-Severin.

Suma cea mai mare, de 2.509.316 lei, merge la Măureni, pentru decontarea unei facturi emise la lucrările de „Refacere și modernizare străzi calamitate”. Primarul Brian Filimon ne-a declarat: „Practic, este vorba de un decont din proiectul mare, de aproape trei milioane de euro pe care l-am semnat în urmă cu doi ani, cu 9 km de asfalt, în două straturi, cu podețe și rigole în Măureni și Șoșdea. Factura de care vorbim a fost depusă de executantul lucrării”. Până acum a fost turnat primul strat de asfalt la Măureni, lucrările sunt în derulare la Șoșdea, urmează stratul al doilea. Lucrările vizează aproximativ 80% din ulițele din Șoșdea și 60% din cele din centrul reședință de comună.

O tranșă de bani, de 51.000 de lei, ajunge la Ciudanovița, în cadrul proiectului „Reparație învelitoare terasă și tencuieli interioare în urma calamităților la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Ciudanovița”. Potrivit spuselor primarului Constantin Nebunu, valoarea totală a proiectului derulat prin CNI este de aproximativ 600.000 de lei. „Proiectul este depus mai demult, iar acești bani reprezintă o primă tranșă pentru situația lucrărilor executate la școala noastră. Sperăm ca lucrurile să intre în normalitate cât mai repede, să ne putem duce la bun sfârșit proiectele pe care le avem în derulare.”, spune primarul din Ciudanovița.

Rămâneți cu ochii pe expressdebanat.ro! Vom reveni cu detalii despre celelalte două comunități care se bucură de finanțare, inclusiv cu părerea primarilor despre fondurile alocate de CNI.