Condiţii civilizate pentru locuitorii a patru străzi din oraşul Oţelu Roşu, cu ajutorul banilor de la Banca Mondială. Prin intermediul Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale (ARDDZI), oraşul de pe Valea Bistrei beneficiază de o finanţare de aproape 800.000 de lei pentru extinderea reţelei de canalizare într-o zonă în care această utilitate nu există la ora actuală. Contractul de finanţare a lucrărilor a fost semnat astăzi, la sediul Primăriei din Oţelu Roşu.
După ce, în urmă cu mai puţin de două săptămâni, a parafat contractul pentru reabilitarea drumurilor din satul Potoc, comuna Sasca Montană, directorul Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, Marcel Hoară, s-a aflat din nou în Caraş-Severin, de această dată la Oţelu Roşu, unde, împreună cu primarul Iancu Simion, a semnat contractul de execuţie a proiectului „Extindere reţea canalizare în oraşul Oţelu Roşu”, în valoare totală de 818.225,84 lei. „Proiectul este un parteneriat public-privat care implică activ şi comunitatea, atât în ceea ce priveşte finanţarea, deoarece 2 la sută din valoarea lucrărilor este asigurată de beneficiarii direcţi ai lucrărilor, repsectiv locuitorii străzilor cuprinse în proiect, cât şi în ceea ce priveşte controlul asupra execuţiei lucrărilor”, a explicat Marcel Hoară, directorul ARDDZI.
Potrivit primarului Iancu Simion, lucrările vor începe zilele următoare şi vor fi finalizate în maximum 90 de zile. Proiectul finanţat prin Banca Mondială reprezintă doar o parte din investiţiile în infrastructura oraşului Oţelu Roşu. „În cadrul proiectului ISPA s-au mai investit, la Oţelu Roşu, circa şase milioane de euro, pentru modernizarea reţelei de apă, şi, acum, urmează alte 13 milioane, din fonduri structurale, pentru extinderea reţelelor si realizarea unei uzine de apă si a unei staţii de epurare”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, prezent şi el la Oţelu Roşu, alături de Iancu Simion şi Marcel Hoară.
Contractul de la Oţelu Roşu este al treilea semnat de ARDDZI de la începutul anului în cadrul Programului Infrastructur Municipală în Caraş-Severin, celelalte două comunităţi beneficiare fiind Oraviţa şi Sasca Montană.