Bani pe apa din cer! Consilierii locali lugojeni au inițiat procedurile privind eliminarea plății apei de ploaie

Modelul implementat de către câteva orașe importante din țară, printre care Craiova, Râmnicu Vâlcea sau Deva, se dorește a fi urmat și la Lugoj, municipiu care aplică încă la populație taxarea apei meteorice.

O parte dintre consilierii locali lugojeni au demarat procedurile privind eliminarea taxei pe apa meteorică, pe care locuitorii încă o plătesc lună de lună, deși există o Ordonanță de Urgență nr. 215 a Guvernului României, care stabilește că această taxă poate fi suportată din bugetul local. Actul, semnat de consilierii locali Cristian Cornean, Fedor Mașniță – PMP, Bogdan Blidariu, Mihai Anghel, Mihai Agache, Maria Epure – PNL, Liviu Brîndusoni – USR și trimis către Consiliul de Administrație al Meridian 22, solicită convocarea Adunării Generale a Acționarilor și emiterea unei hotărâri privind eliminarea taxei pentru apa de ploaie.

„Având în vedere prevederile Legii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241 din 2006, republicată, modificată și completată și Ordonanței de Urgență a Guvernului PSD&ALDE nr.114 din 2018, vă solicităm eliminarea taxei pentru apa meteorică pentru utilizatorii persoane fizice și asociații de proprietari/locatari, precum și pentru suprafețele utilizate în scop productiv-comercial cu specific agricol de pe raza municipiului Lugoj”, se specifică în documentul întocmit de consilierii locali din opoziție.

Ideea pare a fi și pe placul primarului Francisc Boldea, care cu câteva luni în urmă preciza că: „personal nu sunt de acord ca populația să plătească apa meteorică. Cred că este o decizie bună ca administrațiile să poată prelua plata apei de ploaie, dar este o măsură care nu este atât de simplu de aplicat. Trebuie să vedem ce sume trebuie să plătim și să nu afectăm sau să încărcăm prea mult bugetul de cheltuieli”.

Propunerea va ajunge pe masa Consiliului Local cel mai probabil în luna februarie, când se va decide dacă taxa pe apa meteorică va fi sau nu eliminată de pe facturile lugojenilor.