Majoritatea parcurilor și a zonelor verzi din Lugoj vor fi reabilitate integral, printr-un proiect finanțat din fonduri europene.
Administrația locală lugojeană intenționează ca în acest an să demareze un proiect amplu care vizează reabilitarea celor mai mari parcuri de pe raza municipiului, dar și a spațiilor verzi din mai multe cartiere. Este vorba de Parcul Prefecturii (Orășelul Copiilor), Parcul Gării, Parcul George Enescu și Parcul din Micro V, dar și perimetrele verzi din cartierele Micro I, Micro II, Micro III și Micro IV. Proiectul va fi demarat în acest an, iar investiția se va realiza cu bani de la Uniunea Europeană. „Majoritatea parcurilor și a spațiilor verzi din cele mai multe cartiere lugojene vor fi reabilitate prin accesarea de fonduri europene. Este un proiect mare, care va avea în final o valoare de circa 6-7 milioane de euro. Vom începe întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectelor tehnice, care vor avea o valoare de 200.000 de euro, pentru a le finaliza pe parcursul acestui an și a scoate obiectivele la licitație, astfel încât să putem demara lucrările cât mai repede.”, ne-a declarat Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.
Căsuțele din Orășelul Copiilor, dărâmate
Peste tot vor fi regândite și refăcute aleile, înlocuite băncuțele coșurile de gunoi și multe altele, iar în Parcul Prefecturii vor fi dărâmate toate căsuțele, patru la număr, după ce se vor parcurge toți pașii legali în acest sens. Astfel, suprafețele pe care sunt înălțate vor redeveni locuri verzi, la fel cum erau înainte de a fi construite, la mijlocul anilor ’80. În ultimul timp, singurul parc care a beneficiat de o reabilitare mai serioasă a fost George Enescu, însă și acum mai există bănci rupte și coșuri de gunoi distruse. Astfel de probleme sunt și în celelalte, însă în perimetrul lor multe alei sunt distruse, iluminatul nu funcționează și se găsesc multe gunoaie.
De un proiect asemănător a beneficiat în ultimii doi ani și Parcul Vicol, din centrul stațiunii Băile Herculane, care se întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați în vecinătatea hotelurilor Domogled, Dacia, Diana, Afrodita și Minerva. El a fost reabilitat cu suma de 3,5 milioane de euro, bani atrași tot de la Uniunea Europeană.