Bani din PNRR pentru Timiș: se trece la transport electric sau se ridică case pentru tineri

autobuz electric

Proiecte în valoare de aproape 40 de milioane de lei primesc finanțare prin Planul Național de Redresare și Rezliență. Banii ajung în șase localități din Timiș. 

Prin PNRR se va implementa transportul public electric în Buziaș, Deta și Gătaia. Cele trei localități primesc 5,5 milioane de lei, 4,6 milioane de lei, respectiv 7 milioane de lei.

Orașul Deta va mai beneficia de 3,6 milioane de lei pentru reabilitarea termică a clădirii care găzduiește primăria.

Lugojul primește 3,7 miliane de lei pentru proiectul digital „Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amanajare a teritoriului și de planificare urbană (PUG și PUZ)” și 12 milioane de lei pentru construire de locuințe pentru tineri prietenoase cu mediul.

Tot pentru case pentru tineri sau pentru specialiștii din Sănătate ajung bani din PNRR în comuna Pietroasa, 2 milioane de lei.

Iar comuna Tormac are o alocare financiară de un milion de lei pentru transpunerea în digital a planului urbanistic general.

„Pentru Fondul Local au fost aprobate 487 de noi proiecte, în valoare totală de 1.373.774.387,35 lei, pentru care au depus cereri de finanțare 387 de unități administrativ-teritoriale. Proiectele vizează realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană. Aceste 616 proiecte li se alătură celor 3.274 aprobate începând din luna octombrie și celor 128 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 4.018 proiecte aprobate până în prezent”, a transmis Ministerul Dezvoltării.

În următoarea perioadă, vor fi publicate și alte investiții care vor primi finanțare din PNRR, pe măsură ce unitățile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister.