Bani de la Guvern pentru persoanele cu handicap

După ce multe dintre primăriile din Caraş-Severin au intrat în colaps financiar din cauză că nu au cuprins în bugetul local sumele pentru alocarea indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap, acum Guvernul României a alocat o sumă importantă de bani.

Consilierii judeţeni au fost convocaţi astăzi în şedinţă extraordinară, ca să aprobe sumele pe care Guvenul României le-a alocat pentru Caraş-Severin. Mai exact, este vorba despre 2,2 milioane de lei, care au ca destinaţie capitolul asistenţă socială. „Era un domeniu insuficient finanţat până în acest moment, în acest an. În acelaşi timp, redistribuim în interiorul Consiliului Judeţean suma de 2 milioane de lei, de la instituţiile care au economii la fondul de salarii pentru că au funcţionat subdimensionate, la acele instituţii care au nevoie de fonduri pentru a-şi plăti salariile până la sfârşitul anului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, în urma şedinţei de consiliu de astăzi.

Tot astăzi, aleşii au mai rectificat bugetul propriu al instituţiei, din cauză că se estimează că până la finele anului nu se vor încasa anumite taxe speciale pentru lucrările finanţate din sume defalcate din TVA. În principal, ar fi vorba despre circa 600.000 de lei.