Bani de la Consiliul Județean Timiș pentru spital! Încă 150.000 de lei pentru testele necesare detectării coronavirusului

Consiliul Județean Timiș a alocat o nouă sumă de 150.000 de lei pentru achiziționarea kiturilor de testare PCR (Polymerase Chain Reaction test) necesare aparatului instalat la Spitalul Municipal din Lugoj.

„Este un lucru extraordinar, pentru care mulțumim conducerii Consiliului Județean Timiș. Suma alocată este absolut necesară, având în vedere că aceste kituri de testare sunt foarte scumpe. 48 de kituri costă în jur de 1.200 de dolari, ca să vă faceți o idee”, a declarat medicul chirurg Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal din Lugoj.

Aparatul de testare COVID-19 instalat la Lugoj și care folosește aceste kituri, dă rezultatul pozitiv sau negativ în termen de 2 – 4 ore. „Aparatul de testare funcționează în acest moment, iar laboratorul de testare PCR funcționează și el. Așteptăm doar avizul Ministerului Sănătății ca să intrăm pe rețeaua națională de testare. Prioritatea numărul unu este verificarea personalului medical și a pacienților”, spune dr. Erwin Floroni.

Pentru întreaga populație, la cerere și contra cost, va fi amenajat un punct de testare care va folosi așa numitele teste rapide (diferite de PCR). „Astfel, noi putem diagnostica purtătorii asimptomatici și, în caz de rezultat pozitiv, facem celelalte teste și dacă se confirmă infectarea, vor fi internați”, precizează Floroni.

Directorul Spitalului „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj mai dă o veste bună: „Domnul Călin Dobra ne-a mai promis alocarea suplimentară a încă 150.000 de lei pentru kituri PCR, dar și pentru testele rapide”.

Aceasta este a doua alocare financiară acordată de către Consiliul Județean Timiș, în condițiile în care primarul Francisc Boldea a întârziat extrem de mult cu alocările de sume suplimentare spitalului. Mai mult, prima tranșă de bani dată de CJ Timiș nu a putut fi folosită rapid pentru că Boldea nu a acceptat să facă o rectificare a bugetului, decât după o serie de presiuni din partea Prefecturii Timiș. Rămâne de văzut cum va reacționa de această dată administrația Boldea.