Bani de la Consiliul Județean surprinzător de puțini pentru Oțelu Roșu! Față de perioada când Sorin Frunzăverde şi Iancu Simion-Simi deţineau puterea!

Ce s-a întâmplat în România postdecembristă, indiferent de culoarea politică, este dovadă de hămesie și incompetență, consideră Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu. Care face şi o comparaţie între sumele alocate urbei de Consiliul Judeţean acum şi în perioada când primar era Iancu Simion-Simi, iar preşedinte de CJ, Sorin Frunzăverde.  

Într-o analiză politică realizată de primarul social-democrat Luca Mălăiescu, prezent în redacţia Express de Banat, edilul de pe Valea Bistrei este de părere că mulți dintre conducătorii țării au fost și foarte umili. „Au fost foarte umili față de Occident și atunci putem să ne gândim și la faptul că nu a fost doar prostie și incompetență, a fost și această supunere”, a precizat Luca Mălăiescu.

Acesta a răspuns și la întrebarea privind sprijinul acordat de autoritățile județene și parlamentarii de Caraș-Severin primarilor din județ.

„Dacă bați la ușă, ușa ți se deschide. Şi aici cred că și ceilalți primari din Caraș-Severin sunt în asentimentul meu. Dar important este ca, odată deschisă ușa, să ți se și rezolve acele probleme. Din punctul  meu de vedere, noi, primarii în general, suntem exact ca și electoratul, partidul și liderii partidului de la București au nevoie de noi o dată la 4 ani de zile. Personal, și spun pentru că eu cred că am fost poate cel mai vocal din organizația județeană a partidului nostru, și am fost corect, consider eu, pot spune că la nivel de Consiliu Județean, din punct de vedere al primarului Luca Mălăiescu, sunt total nemulțumit! Un primar nu se mulțumește niciodată cu ce are, un primar vrea din ce în ce mai mult pentru comunitatea pe care o reprezintă. La ultima rectificare pe care a avut-o Consiliul Județean, am primit suma de 330.000 de lei. O sumă infimă! De exemplu, cu acești bani pot asfalta 500 de metri liniari dintr-o stradă. Spun că este o sumă mică, făcând o comparație cu banii pe care i-a primit Oțelu Roșu pe vremea când Consiliul Județean era condus de dl Sorin Frunzăverde și orașul era condus de Iancu Simion Simi (ambii din acelaşi partid, PDL – n.r.). Pe acele timpuri, m-am uitat în documente, se primea de la 1,2 milioane de lei în sus, s-a primit și 1,7 milioane de lei. Dacă primeam și eu acum acele sume, aș fi putut spune că sunt un primar fericit”, subliniază primarul Luca Mălăiescu.

Edilul-şef al oraşului explică situația și din punct de vedere al membrului de partid. „Sunt mulțumit pentru că Oțelu Roșu, care a primit 380.000 de lei de la Consiliul Județean, este pe locul II pe județ. Din punctul de vedere al colaborării cu Prefectura Caraș-Severin, așa cum știți, de câțiva ani de zile instituția are contact cu primăriile doar pe administrație publică. Pot să spun că am o relație foarte bună, dl prefect Matei Lupu a fost la Oțelu Roșu deja de două ori: o dată în urma calamităților la evaluarea pagubelor și la problemele pe care le-am întâmpinat cu privire la salariile angajaților din Primăria Oțelu Roșu. De-a lungul timpului, vă pot spune că am fost de mai multe ori la Ministerul Dezvoltării alături de dl deputat Ion Mocioalcă și de dna deputat Luminița Jivan, și chiar am rezolvat două proiecte importante pentru oraș pe timpul cât a fost vicepremier dna Sevil Shhaideh. Am fost chiar prima primărie din județ care am semnat primul contract pe PNDL și nu pot să nu recunosc că acest fapt se datorează și celor doi parlamentari de Caraș-Severin”, a declarat primarul Luca Mălăiescu în redacția Express de Banat.