Bancomatele din Moldova Nouă au rămas leftere weekendul trecut! Oamenii își manifestă nemulţumirea şi caută răspunsuri

Cu bani pe cardul bancar, dar cu portofelul gol! Așa s-au trezit locuitorii orașului Moldova Nouă și turiștii veniți în zonă, weekendul trecut, din cauza faptului că toate ATM-urile de pe raza UAT-ului au rămas fără fonduri. Revoltați, oamenii nu au avut altă opțiune decât să se împrumute de la prieteni, vecini, în timp ce alții au fost nevoiți să apeleze la singura variantă rămasă pentru a-și achita cumpărăturile: POS-ul.

După ce vara trecută două bănci importante, BCR și Raiffeisen Bank, și-au închis porțile în orașul de la malul Dunării, din cauza „taxei lăcomiei” celebrei OUG 114, aici rămânând doar ATM-urile, locuitorii urbei au fost nevoiţi să se orienteze către singurele agenții bancare rămase: BRD – Groupe Société Générale și CEC Bank, agenții insuficiente pentru a acoperi nevoile oamenilor mai ales în perioada alocării pensiilor și salariilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, localnicii de la Dunăre mai că nu s-au călcat în picioare pentru a face retrageri bancare. Dacă o parte dintre aceștia au reușit să plece cu bani în buzunar, alții au renunțat să stea la coadă gândindu-se că pot face tranzacții și în weekend, însă surpriză: bancomatele au rămas fără bani.

Contactați telefonic pentru a explica situația din weekendul trecut, reprezentanții celor două agenții bancare din Moldova Nouă: BRD – Groupe Société Générale, respectiv CEC Bank, au dat de înțeles că vineri, 12 iunie, spre sfârșitul programului de funcționare, ATM-urile au fost alimentate, însă, în zilele de weekend, această procedură nu se poate realiza.

„ATM-urile au fost alimentate vineri spre finalizarea programului de lucru. În zilele de weekend nu le alimentează nimeni. Referitor la faptul că ATM-urile au rămas fără fonduri, acest lucru are legătură cu perioada alocării pensiilor și salariilor, bancomatele neputând fi alimentate mai mult decât capacitatea acestora. Nu putem pune mai multe bancnote decât ne permite capacitatea ATM-ului. Pe de altă parte, o altă cauză a situației din weekend se referă la plecarea a două bănci importante de pe raza orașului. Precizăm că de luni până vineri, ATM-urile sunt alimentate zilnic și nu întâmpinăm probleme”.

Sursa foto principal: playtech.ro.

Sursa foto: sgpadure.ro.