Banatul – o nouă aplicație destinată primarilor timișeni

Banatul – așa se numește noua aplicație pentru telefonul mobil, lansată la Timișoara. Ea are ca scop facilitarea contactului dintre administrațiile locale din Timiș și cetățeni. Aflată la început de drum, platforma va pune la dispoziție, în timp real, informații și date aferente fiecărei localități în parte.

Publicarea discursurilor, mediatizarea oportunităților de investiții sau organizarea de sondaje de opinie sunt doar câteva dintre informările la care cetățenii au acces. Aplicația este dezvoltată de Radu Miloș și este pusă la dispoziția administrațiilor locale din Asociația Primăriilor din Banatul Istoric în mod gratuit. În acest moment, ea este disponibilă doar pentru telefoanele de tip Android.

„Printr-o aplicație informatică, toate comunicările Primăriei pot să ajungă foarte ușor la toți cetățenii. Ea este destinată pentru primăriile din Regiunea de Vest. Este o aplicație gratuită, era nevoie de ea pentru a îmbunătăți comunicarea dintre administrație și cetățeni. Comunicarea poate fi și bidirecțională, sondaje de opinie. Am lăsat o variantă doar pentru Android, dar în următoarele săptămâni vor exista mai multe funcționalități”, a spus Radu Miloș, dezvoltator aplicație.

Una dintre primăriile care deține o astfel de aplicație este cea din localitatea Săcălaz.

„Am primit cu interes această aplicație,  fiind vorba despre o digitalizare a activității Primăriei. Va fi un beneficiu pentru noi, că vom putea comunica rapid cu cetățenii. Este un mare câștig și pentru cetățeni, care pot trimite reclamații, fotografii pe care noi le vedem și luăm măsuri. Orice lucru nou aduce un plus de valoare”, a spus Ilie Todașcă, primarul localității.

Cu toate că unii dintre cetățenii comunelor nu sunt în pas cu tehnologia, fostul președinte al Consiliului Județean, Titu Bojin, consideră că o astfel de platformă este de ajutor pentru administrațiile timișene.

„Trebuie să recunoaștem că la nivelul mediului rural nu putem discuta încă de o informatizare, chiar dacă unii dintre cetățeni mai au telefoane, ele nu sunt atât de performante. În general, aplicația este una benefică pentru cetățeni, în primul rând pentru o informare corectă. Această platformă să meargă pe informații adevărate, nu idei năstrușnice. Mă bucur că Asociația Primarilor din Bantul Istoric a reușit să demareze acest proiect, care este perfectibil și la început de drum. Sper ca aplicația să fie benefică atât pentru administrații, școli, biserici, cât și pentru cetățeni”, a declarat Titu Bojin.

Aproximativ două milioane de locuitori din Regiunea de Vest a țării vor putea accesa aplicația, care va fi disponibilă și pe iOS. Pe viitor vor exista și alte facilități, cum sunt notificările despre o informare nouă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/