Reșița a obținut aurul la Campionatul Național de Volei pe Plajă!

După zicala „Banatu’i fruncea”, voleibaliștii bănățeni au demonstrat la competiția națională de volei jucată la Mamaia că sunt apți și demni de a reprezenta lotul românesc. Echipa reșițeană și cea timișoreană au fost pe primul loc de pe podium.

Echipa de fete C.S. Municipal Timişoara și cea a băieților reșițeni de la C.S. Universitatea Reşiţa au fost cele care au câștigat Campionatul Național de Volei pe Plajă la cadeți. Timp de trei zile, din 20 până în 22 august, pe plaja Cazino din Mamaia s-a desfăşurat campionatul național feminin și masculin, participând 16 echipe din toată țara, din orașe ca București, Oradea, Timișoara, Reșița, Caransebeș sau Constanța.

Ultimul meci la fete a adus față în față echipa timișorencelor şi echipa bucureștencelor de la Dinamo, bănățencele demonstrând superioritatea în cele două seturi și obținând astfel medalia de aur. „Sportivele  Adriana Melniciuc şi Ioana Ordean, componente ale C.S. Municipal Timişoara, medaliate cu argint la Balcaniada U20 din Albania cu nici o săptămână ȋn urmă, au dispus ȋn două seturi de bucureştencele de la Dinamo, adjudecându-şi medaliile de aur şi confirmând totodată valoarea şi postura de componente ale lotului naţional U18”, se precizează într-un comunicat de presă sosit pe mailul redacției.

volei feminin

Echipa C.S. Universitatea Reșița s-a luptat pentru medalia de aur cu echipa C.V.M. Tomis Constanţa, ieșind învingătoare cu scorul de 2 la 0. „ Lucian Bădiceanu şi Marius Roșu au devenit campionii României de cadeţi, fără niciun set pierdut, confirmându-şi şi ei, la rândul lor, postura de tricolori”, se consemnează în comunicat.

Astfel, cele două echipe vor reprezenta România în acest weekend la Moscova, în cadrul Cupei Continentale, iar apoi vor pleca în Belarus pentru a participa la Campionatul European U18. La ambele competiții vor fi îndrumați de antrenorul lotului național, profesorul Dan Mihai Jitaru. „Avem o grupă grea, cu Rusia, Bulgaria și Turcia, echipe foarte valoroase. Nu va fi ușor, însă încercăm să facem un joc bun și să ne calificăm în etapa următoare. Echipa reșițeană a mai făcut parte din lotul național, sunt băieții mei de mult timp și sperăm să iasă bine”, a precizat pentru Express de Banat antrenorul lotului național despre competiția de la Moscova.

voleibalisti1