Banatul Caransebeș a înregistrat prima victorie în acest sezon! Gugulanii și-au luat revanșa la Dej, după eliminarea din Cupa României!

În etapa a treia a Diviziei A1 la volei, Banatul Caransebeș a obținut sâmbătă seara o victorie importantă în deplasare. Elevii lui Răzvan Parpală au câștigat la Dej, cu 3-2, și așteaptă cu încredere meciul următor, cu U Cluj.

Echipa gugulană s-a întors la Dej, pentru un nou meci oficial cu Unirea. Dacă pe 8 octombrie gugulanii erau eliminați din Cupa României, acum a venit ziua revanșei. Iar Banatul Caransebeș s-a impus într-o partidă de campionat, chiar pe terenul dejenilor, aflați la a treia înfrângere consecutivă în actualul sezon al Diviziei A1.

Elevii lui Răzvan Parpală au început în forță meciul de la Dej, aveau 4-0 după două minute de joc, și chiar dacă gazdele au echilibrat disputa, gugulanii au câștigat primul set, cu 25-17. Dejenii au controlat setul al doilea, pe care l-au câștigat cu 25-17, pentru ca în setul al treilea echipa din Caransebeș să fie de neoprit la fileu, câștigând cu 25-9. Dar pentru ca suspansul să se prelungească, Unirea Dej și-a adjudecat setul al patrulea, cu 25-17, trimițând meciul în „decisiv”. Mai lucizi, mai siguri pe ei, gugulanii s-au impus cu 15-13 în ultimul set și au câștigat prima partidă în noua ediție de campionat.

1000x100 casa brutarului

„Așa cum am mai spus, acest campionat este foarte puternic și fiecare meci se joacă pe teren. Toată lumea încearcă să câștige meciul, nu sunt echipe care să se dea la o parte. Am obținut o victorie importantă la Dej, sperăm să continuăm tot așa. După trei jocuri oficiale, îmi dau seama că sunt jucători care cedează psihic în momentele în care noi suntem peste adversar, se relaxează, dar sper s-o rezolvăm pe parcursul campionatului și să câștigăm meciurile care le avem de câștigat. Dacă aveam cel puțin șase puncte, acum la început de sezon, era foarte bine, dar ținând cont că am jucat în primele două etape cu două echipe candidate la primele cinci locuri, și acum, în deplasare la Dej, care o să încurce multe echipe, pot spune că suntem în grafic. În seara asta, fiind prima victorie din acest sezon, e o victorie de moral. Sper ca etapa viitoare, acasă cu Clujul, să fie un meci de trei puncte pentru Banatul”, a spus antrenorul echipei gugulane, Răzvan Parpală.

Pentru Banatul Caransebeș urmează meciul de pe teren propriu cu CS „U” Cluj, pe 29 octombrie.