Bănățenii premierului au ieșit în stradă! Toți pentru Sorin Grindeanu, nimeni pentru Liviu Dragnea?! [FOTO]

explo 1000x200

Aproximativ 750 de oameni, senatori, deputați, primari, consilieri locali sau județeni PSD și simpatizanți ai social-democraților și-au manifestat, la Caransebeș, acasă la prim-ministrul României, susținerea față de Guvern și i-au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis!

Acțiunea a fost organizată de social-democrații din zona Caransebeșului, pe rețelele de socializare, dar în centrul civic al orașului în care a copilărit Sorin Grindeanu au venit grupuri din aproape toate zonele județului. Cele mai multe dintre ele au fost conduse chiar de către edilii-șefi. În rândul sutelor de oameni strânși în fața catedralei s-au aflat și președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, senatorul Ionuț Chisăliță, deputatul Ion Spânu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, foștii parlamentari Ioan Benga și Valentin Blănariu, sau fostul vicepreședinte CJ Ilie Iova.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157680416741935″]

Pesediștii au ieșit în stradă pentru a-și arăta susținerea față de cărășeanul Sorin Grindeanu și guvernul condus de acesta. S-a scandat la unison, în repetate rânduri „Vrem guvernare, nu dezbinare!”, dar în același timp acțiunea de susținere a fost și una de protest, pentru că mulțimea a strigat și „Jos Iohannis!” Totul a decurs pașnic, nu au fost niciun fel de probleme. De altfel, neoficial, unii dintre „organizatori” au explicat că acțiunea a fost amânată până când protestele împotriva guvernului s-au stins semnificativ, tocmai pentru a se evita eventuale conflicte de stradă. De remarcat că, la acțiunea de astăzi, nu s-a rostit absolut deloc numele liderului PSD, Liviu Dragnea. Oamenii au și explicat de ce. Au ieșit pentru premierul Grindeanu și guvernul condus de el, pentru nimeni altcineva!

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157676818231714″]

“Am participat și eu la miting. Nu puteam să-i refuz pe primarii mei din Caraș-Severin care și-au dorit cel mai mult acest miting, care a fost unul extrem de civilizat, desfășurat pe parcursul a două ore. Eu nu pot decât să rezonez cu strada, este un moment în care strada la Caransebeș a cerut ceva. Și anume, Guvernul să fie lăsat să-și facă treaba. Potrivit estimărilor jandarmilor, la miting au participat 3.000 de oameni. Iată că poate strada ne readuce la realitate. De câte ori vor dori primarii PSD să organizeze un astfel de miting, eu voi fi alături de ei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin.

banner 970 x 250