Sfârșitul de săptămână se anunță a fi unul dulce în județul Timiș. Se împlinesc 10 ani de când se organizează Târgul Apicol de la Ghiroda astfel că bănățenii sunt invitați în 7 și 8 martie la Căminul Cultural, să își refacă stocurile de miere.
România produce anual peste 20.000 de tone de miere, alături de țări precum Spania, Ungaria și Germania, dar mare parte este trimisă la export. Numai în județul Timiș sunt peste 600 de apicultori, dar lipsa de informare a beneficiilor pe care mierea le aduce asupra sănătății trimite producția românească peste hotare. „În cadrul ediției din acest an a Târgului Apicol de la Ghiroda vor participa în jur de 80 de expozanți din țară și din străinătate și vor fi amenajate peste 100 de standuri. Problema este că oamenii nu sunt suficient de informați, nu există o cultură a consumului de miere. S-a făcut prea puțină publicitate și pe de altă parte suntem și o democrație destul de tânără”, a spus Cornel Ciobănaș președintele Asociației Apis-Banatica.
Cele două zile de târg se vor desfășura în curtea Căminului Cultural din Ghiroda, zonă în care vor fi amenajate spații de prezentare cu vânzare pentru apicultori, dar și pentru alți expozanți cu produse specifice. Mierea aduce beneficii mari pentru organism. Crește imunitatea, stimulează digestia și are efecte benefice și asupra aparatului respirator.