Bănățenii dau zgomotul orașului pe liniștea de la țară

dognecea

Aer curat, verdeață și liniște. Asta caută tot mai mulți români. Și cum toate acestea le găsim la sat, departe de forfota orașului, locuitorii zonelor urbane încep să se reorienteze și să își caute refugiul perfect pentru sfârșitul de săptămână. O astfel de locație este și comuna Dognecea, unde numai în ultimul an s-au cumpărat peste 15 imobile, care ulterior au fost transformate în case de vacanță.

Dognecea este luată vara cu asalt, nu doar de turiștii care vin să se răcorească în Lacul Mare, ci și de orășenii care, din dorința de a-și reîncărca bateriile după o săptămână plină la locul de muncă, și-au cumpărat o casă de vacanță aici, bucurându-se astfel de liniștea și pitorescul zonei.

Primarul din Dognecea, Remus Rof, spune că anul acesta s-au vândut în comună peste 15 case, iar interesul pentru acest segment este în creștere. „Eu sunt primar din noiembrie, iar de când am venit la primărie, vă pot spune că s-au vândut, la Dognecea, 20 de case. Tocmai pentru că, în ultima perioadă, a crescut interesul pentru casele de vacanță, s-au majorat și prețurile. Dacă, nu cu mult timp în urmă, găseai în comună case de vânzare cu 5.000 – 6.000 de euro, acum, o casă asemănătoare, se vinde cu 15.000 de euro. Au fost case care s-au dat chiar și cu 20.000 de euro.”, ne-a declarat primarul Remus Rof.

Cum interesul pentru zona Dognecea a crescut, iar administrația locală s-a ocupat în ultimele luni de intabularea terenurilor, se lucrează acum la identificarea de noi parcele care, ulterior, ar putea intra în proprietatea persoanelor interesate să-și ridice o locuință în comună. „Terenul de care dispune Primăria este destul de mare, însă ceea ce am identificat până acum este o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați, pe care o putem parcela și vinde celor interesați să cumpere teren în zonă. Am făcut și o evaluare pe tema asta, pentru a vedea cam pe unde se situează metrul pătrat în Dognecea, iar evaluatorul ne-a comunicat că este cinci euro.”, a mai explicat edilul comunei Dognecea.