Bănățeanca de aur, Cristina Bălan, a triumfat și la Internaționalele României!

explo 1000x200

Campionatele Internaționale de Atletism ale României, desfășurate la Cluj, au venit ca încă o confirmare a perioadei excelente pe care o traversează timișoreanca Cristina Bălan. Sportiva de la clubul CS Atheltics a triumfat în proba de 800 de metri!

Cristina Bălan a triumfat la Cluj cu timpul de 2:06:09  minute, cu trei secunde peste ocupanta locului secund. Sportiva născută în 1998 are parte de un sezon foarte bun în aer liber. La finalul lunii mai, Bălan a devenit campioană universitară în aceeași probă, cu un timp ceva mai slab decât cel de la Internaționale, 2:06:21. În ierarhia europeană a probei la U23, timișoreanca e a șasea sportivă. Tot aur a fost și pentru clujeanul Robert Parge, legitimat și la CSM Timișoara, în proba de 400 de metri plat, cu timpul de 47,14 secunde.

Timișoreanul Cosmin Dumitrache, în prezent sportiv al clubului CSM București, a luat argintul la 110 metri garduri. Atletul a avut timpul de 14,19 secunde și a fost cel mai bun român din concurs, dar a fost depășit de un sportiv din Turcia. La Cluj a concurat și timișoreanca Ioana Gheorghe, legitimată la CSA Steaua București. Atleta a terminat pe locul 5 în ambele probe în care a concurat, 100, respectiv 200 de metri plat. Atleții timișeni au concurat și în probele de ștafete, cu prezențe pe podium.

Ioana Gheorghe și Cristina Bălan au făcut parte din echipa România A la ștafeta de 4X400 de metri, alături de Mariana Fica și Maria Florea. Fetele au luat argintul. Ioana Gheorghe a alergat pentru România A și la 4X100 de metri, cu Roxana Ene, Iulia Banaga și Mariana Băboi, terminând pe locul 1. Cât despre Robert Parge, acesta a concurat cu CSU Cluj la 4X400 de metri, cu Ioan Bența, Cristian Tăut și Zeno Moraru, clasându-se pe locul 2.

foto: aimx.ro

banner 970 x 250