Băleanu renunță la Consiliul Local și deschide miniport la Dunăre! „Scoatem Moldova Nouă din anonimat!”

baleanu eugen

Omul de afaceri Eugen Băleanu, care mai tot timpul a declanșat valuri mari prin declarațiile sale incendiare, renunță la calitatea de consilier local pentru a nu intra în atenția Agenției Naționale de Integritate cu proiectul de vrea să revitalizeze turismul pe malul Dunării!

„E adevărat, mi-am înaintat demisia din Consiliul Local. Sunt câteva proiecte ce se vor derula în perioada următoare, proiecte ce m-ar fi putut aduce în sfera incompatibilității. Am preferat să evit eventuale neplăceri create de Agenția Națională de Integritate. Am văzut zilele trecute că ministrul Justiției din Franța a fost pus sub acuzare tocmai pentru incompatibilitate. Nu e de jucat. Te poți trezi cu cercetări, cu dosare penale și am vrut să evit din start astfel de neplăceri.”, a explicat președintele Partidului Verde, filiala Moldova Nouă, pentru expressdebanat.ro.

Băleanu spune că nu i se va simți lipsa în plenul Consiliului Local, acolo unde a fost mai tot timpul o voce puternică și foarte critică. Și asta pentru că Ion Chisăliță ar fi liniștit apele. „Atmosfera e total diferită față de cea din anii precedenți, e o atmosferă plăcută acum, civilizată și regret că trebuie să plec din Consiliul Local. Acum libera exprimare e respectată de cel aflat la putere.”, a comentat Băleanu.

miniport moldova noua 2

Demisia din Consiliul Local a fost forțată de proiectele pe care omul de afaceri le-a demarat deja, proiecte ce presupun o colaborare strânsă și cu Primăria Moldova Nouă. Iar această colaborare l-ar fi adus în stare de incompatibilitate. Eugen Băleanu și partenerii săi au gândit un mic port turistic, proiect pilot lansat deja de aproape o lună. „Dorim să-l dezvoltăm în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă și Consiliul Județean. Moldova Nouă e singurul UAT din județ care a rămas mult în urmă vizavi de turism. Mereu am militat pentru un miniport în centrul orașului, în fața blocului turn. Avem o faleză frumoasă, care poate fi îmbunătățită foarte mult. Acest miniport ar ajuta fenomenal, ar convinge turistul să treacă prin centrul orașului și nu pe lângă, așa cum se întâmplă acum. Câțiva privați ne-am hotărât să investim în această zonă. Avem neapărat nevoie de o stație de combustibil pe apă, nu mai putem căra combustibil cu canistrele din stațiile PECO. E obligatoriu să facem acest lucru pentru ambarcațiunile ușoare. Pentru transportul public de persoane sau de mărfuri, statul român subvenționează combustibilul. Condiția e ca tu să ai o stație pe apă. La Orșova există, sârbii, la Veliko Gradiște, au două. E altceva când alimentezi cu doi sau trei lei litrul!”, a dezvăluit Eugen Băleanu.

mini port moldova noua

Pentru ca proiectul să fie unul de succes, susține omul de afaceri, e nevoie de încheierea unui parteneriat cu Primăria Moldova Nouă și Consiliul Județean: „Portul din Moldova zace în paragină. Eu dacă merg cu o ambarcațiune de tip taxi-maxi să fac vama, să transport în Serbia câțiva turiști, plătesc doi euro de călător, plus 10 euro de ambarcațiune, ori de câte ori acostez în port. Enorm! Dorim ca în acest port mic să avem un birou vamal și un punct al Poliției de Frontieră. Fără un parteneriat cu Primăria și Consiliul Județean greu vom convinge autoritățile să ne facă vama în acest miniport. Avem amenajat un mic ponton, vin deja turiști, avem o ambarcațiune de 12 persoane, elegantă și destul de mare. E un proiect foarte frumos care poate scoate din anonimat orașul Moldova Nouă și de care avem nevoie noi toți.”

mini port moldova noua 2