Băleanu: Am simțit că ceva nu este în regulă cu acești „infiltrați”!

eugen baleanu
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Valurile făcute la nivelul conducerii centrale a Partidului Verde au ajuns și la Moldova Nouă. Eugen Băleanu îl face praf pe Marius Lazăr, fostul copreședinte al formațiunii!

Acuzați că urmăreau să preia controlul partidului spre a servi intereselor PSD, cei doi copreședinți Marius Lazăr și Lavinia Cosma au fost destituiți de Biroul Național Permanent al Partidului Verde. Scandalul a izbucnit după ce aceștia ar fi demis la rândul lor din funcții mai mulți membri ai partidului fără respectarea procedurii, numind în schimb persoane loiale, dar care n-au vreo legătură cu Partidul Verde. Lui Lazăr și Cosma li se reproșează că ar fi dus o activitate de manipulare, intoxicare, diversiune și subminare a intereselor formațiunii. Decizia Biroului e contestată vehement de Lazăr, astfel că, la Congresul extraordinar programat pentru mâine se anunță tensiune mare.

Eugen Băleanu, lider al verzilor din Caraș-Severin, nu uită trecutul lui Lazăr în PSD, și își invită colegii să bage serios coasa în iarbă la congresul de mâine. Un eveniment de acest gen, petrecut cu doar un an înaintea alegerilor, nu este de dorit. De la venirea celor doi în partid, eu am simțit că ceva nu este în regulă. În loc să se continue linia fermă, ecologistă, prevăzută în Statut, am asistat la o perioadă de destabilizare a partidului, o perioadă plină de intrigi și scandaluri menite să ne divizeze, menite să golească partidul de substanță! Noua linie impusă nu mai ținea cont de respectul față de oameni, față de un stil de viață curat în general. Se urmărea altceva, se urmărea acapararea de către un alt centru de comandă. Probabil, PSD, ținând cont de antecedentele vicepreședintelui, un băiat de mingi în campania electorală a lui Geoană, purtător de geantă al lui Năstase și un admirator înfocat al lui Iliescu.”, a comentat omul de afaceri de la malul Dunării.

Băleanu e de acord cu deciziile luate la nivel central care îi vizează pe cei doi copreședinți și spune că aceștia își urmăreau doar propriile interese. „Decizia a fost absolut necesară! S-a speculat chiar și apropierea de AUR! Greșit! Noi nu respingem colaborarea cu partidele mari, PSD, PNL, AUR, dar numai dacă se bazează pe respectarea identității fiecărui partid, fără a ne supune și fără a accepta jocuri străine propriei doctrine! Sperăm că în viitorul Congres vom clarifica lucrurile, poate revizuind chiar Statutul Partidului, a cărui permisivitate a deschis ușa pentru acești «infiltrați»! Sunt convins că partidul va ieși întărit din această încercare!”, a conchis Băleanu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/