Bal digitalizat! Miss și Mister Braniște se vor decide după un concurs online

Balul bobocilor, eveniment foarte îndrăgit de liceeni, are loc în acest an în condiții speciale. Pentru siguranță, elevii brănișteni îl duc în mediul online.

Inevitabil, pandemia de coronavirus a produs numeroase schimbări în unitățile de învățământ, unde, odată cu începerea noului an școlar, au fost implementate numeroase reguli. Era de așteptat ca și balul bobocilor să fie supus modificărilor, liceele având de ales între a anula evenimentul şi a se adapta noii situații.

Elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” au ales să fie creativi, adoptând un nou concept pentru tradiționalul eveniment, transformându-l în Digi Balul Bobocilor.

leader board 728 x 90 px

„Situația actuală nu ne permite organizarea evenimentelor școlare sau extrașcolare cu un număr mare de elevi, dar pe de altă parte nu putem să neglijăm nici nevoia elevilor, mai ales de clasa a IX-a, dar și pe ale celor de clasa a XII-a, de a organiza un bal al bobocilor, chiar dacă va fi unul altfel. Balul a fost anunțat începând cu data de 1 octombrie, iar dacă în mod obișnuit pregătirea pentru eveniment dura cam o lună, iar balul avea loc într-o singură zi, acum procedura este inversă. Nu pregătirea, ci participarea propriu-zisă se va întinde pe o durată mai mare de timp. Balul bobocilor nu este un concurs de frumusețe, vrem să fie un concurs de personalități. Acesta ar trebui să fie rostul și rolul lui, să evidențieze personalitatea elevilor.”, explică prof. Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște”.

Va exista un număr total de cinci probe video, astfel încât elevii nu vor fi puși în situația de a se întâlni față în față. Practic, bobocii vor filma într-un cadru prielnic momentele aferente celor cinci probe pe baza cărora vor primi puncte.
Rezultatul final și titlurile de Miss și Mister vor fi prilej de partajare a responsabilității între juriu și elevii liceului. Mai precis, elevii vor avea posibilitatea să își voteze favoriții pe baza unui link dedicat, iar juriul va evalua probele bobocilor notându-le corespunzător. Punctajele care se obțin prin votul elevilor vor fi adunate cu punctajele juriului, iar în urma rezultatelor se va stabili o ierarhie.

„Este o experiență inedită, una nouă și inovativă, spunem noi, iar ea poate fi folosită ca model de bună practică pentru oricare altă școală care își dorește o astfel de abordare. Nu există restricții de participare, nu există un număr standard de participanți, pentru că este un concurs deschis tuturor. Este firesc ca această idee să cunoască diverse sincope. Ni le asumăm, dar avem credința că oricare altă școală preia această idee poate să o îmbunătățească. Ceea ce ne bucură pe noi este că am avut această inițiativă, am declanșat acest proces și așteptăm să obținem rezultatele dorite.”, adaugă directorul liceului.

Elevii brănișteni s-au declarat încântați de metoda de organizare inedită a balului bobocilor, cu promisiunea că oricare dintre participanți va avea de câștigat, cel puțin o experiență inedită, dacă nu și premii.