Băile Neptun, salvate de la prăbușire!

timisoara capitala 2023

După luni întregi în care s-a tot speculat pe lipsa de implicare a Primăriei Herculane, acum tinerii de la Asociația Locus se declară mulțumiți de rezultatul discuțiilor purtate cu conducerea Primăriei în vedere punerii în siguranță a clădirii emblematice din stațiune.

Potrivit Oanei Chirilă, managerul proiectului, se vor trimite mai multe acte oficiale prin care își dovedesc implicarea și responsabilitatea lucrării. „Vom trimite o serie de 9 documente către Primăria Băile Herculane pentru a atesta faptul că putem duce la bun sfârșit lucrarea. Mai apoi, aceste documente vor trece prin compartimentul juridic al Primăriei, unde vor primi un aviz. Ca ultim pas, se va face un proiect de hotărâre ce va fi propus într-o ședință extraordinară, prin care, practic, vom primi aprobarea pentru a lua în primire amplasamentul”, spune Oana Chirilă.

Tânăra mulțumește conducerii Primăriei pentru dialogul constructiv, cât și Institutului Național al Patrimoniului (INP), care va acorda asistență tehnică pe tot parcursul șantierului și care s-a implicat în deblocarea situației.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Reamintim că între Primăria Herculane și Asociția Locus s-a creat o neconcordanță în demararea lucrărilor pentru că imobilul istoric „Băile Neptun”, aparțin Primăriei. Terenul de sub imobil aparține unor persoane fizice, iar Asociația Locus a colectat fonduri în urma unor campanii pentru ajutarea la punerea în siguranță, ceea ce înseamnă că aproximativ 40.000 de euro vor fi cheltuiți doar să fie întărită structura clădirii, reparat acoperișul și alte mici detalii pentru că să nu se dărâme.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/