Unul dintre operatorii de turism din Herculane și până mai ieri consilier local rupe tăcerea și dezvăluie cea mai mare problemă a stațiunii, una despre care mulți se feresc să vorbească: accesul limitat la apa cu efecte miraculoase!
Mariana Molnar a plecat din Consiliul Local Băile Herculane și din PNL după ce una dintre principalele promisiuni din urmă cu patru ani a rămas neonorată. Mai mult decât atât, nimeni nu s-a ocupat de ea. Nu e simplu de rezolvat, dar e esențială pentru ca Herculane să aibă într-adevăr o șansă. „Apa termală este cheia dezvoltării la Herculane. S-a ajuns ca stațiunea Băile Herculane să fie fără băi! Cam așa este! Sunt investitori care ar trebui să se bucure de tot respectul pentru ce au făcut pentru Herculane, dar marea majoritate sunt cu circuit închis. Probabil în Herculane sunt în jur de 5.000 de locuri de cazare. Undeva la 3.000 și ceva sunt în zonele de locații mari. Două sau trei pensiuni cu apă termală, iar restul sunt cu circuit închis. Să nu ne ascundem în spatele unor cuvinte cum că la noi totul este perfect, nu, nu este perfect!”, a mărturisit Mariana Molnar pentru expressdebanat.ro.
Potrivit acesteia, exploatarea apelor termale în Băile Herculane ajunge la maximum 10 procente din potențialul izvoarelor. Restul apei miraculoase se duce pe Cerna. „Îmi aduc aminte de primul proiect PNL din 2016. Primul obiectiv a fost infrastructura de apă termală, acele țevi cu apă termală din centru până la gară. În acești patru ani nu s-a atins nimeni de apa termală, nici măcar nu se aduce în discuție. Din păcate, eu nu am sesizat nicio înclinare de a pune cumva partea de turism pe primul loc. Un alt subiect care cred că ar fi crescut gradul de ocupare în stațiune ar fi putut să fie veșnicul aquapark. Promisiuni și atât!”, a conchis Mariana Molnar.