BAC TIMIȘ. Nicio situație specială la triajul epidemiologic, patru eliminați la proba de Limba și literatura română

Luni s-a desfășurat prima probă a examenului de bacalaureat susținut de elevii de clasa a XII-a la limba și literatura română. La nivelul județului Timiș s-au prezentat 4.258 de elevi din totalul de 4.373 înscriși, iar dintre aceștia patru elevi au fost eliminați. Niciun elev nu a avut temperatură peste 37.3. 

Inspectoratul Școlar Județean Timiș spune că dintre elevii care au susținut Bacalaureatul unul se află în izolare la domiciliu. Elevii eliminați din examen au fost găsiți cu echipament informatic asupra lor și sunt de la unitățile „Aurel Vlaicu” din Lugoj, Liceul Tehnologic „Ion C. Brătianu” din Timișoara și Liceul Teoretic Peciu Nou. Nu au existat situații speciale și nici probleme la triajul epidemiologic.

Prima probă- reacțiile elevilor

Elevii s-au declarat mulțumiți și spun că subiectele au fost foarte accesibile. La limba română au avut exerciții pe un text despre George Călinescu și reputația lui de dascăl la Timișoara, la argumentativ au avut să își exprime opinia despre rolul mass-mediei în formarea imaginii publice, să scrie perspectiva narativă a unui text scurt și la ultimul subiect, în funcție de profil, particularitățile sau caracterizarea unui personaj dintr-o comedie studiată.

Primele rezultate se vor publica marți, 30 iunie, iar elevii vor putea să-și verifice notele pe baza unui cod pe care îl primesc din partea unității la care susțin proba. Rezultatele sunt secretizate, conform hotărârilor Ministerului Educației.