Avuție sporită de moșteniri și cadouri… inclusiv de botez

subprefecti timis

Și subprefecții de Timiș și-au publicat declarațiile de avere. Potrivit documentelor postate pe portalul Prefecturii Timiș, liberalul și social-democratul au în proprietate mai multe locuințe și terenuri și au avut, anul trecut, mai multe surse de venit. 

Spre deosebire de colegul de partid Mihai Rivitoiu, prefectul județului Timiș, care nu deține nicio locuință pe numele său, subprefectul Sorin Ionescu are două apartamente în proprietate, ambele în Timișoara, unul cumpărat, altul moștenit și o casă de locuit în Șag, achiziționată prin cumpărare.

Sorin Ionescu are pe numele său un autoturism fabricat în 2018 și a contractat, din 2020 până anul acesta, mai multe credite a căror valoare totală se ridică la 110.000 lei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

CITEȘTE ȘI: Sărac și cinstit. Prefectul de Timiș, un politician modest

La capitolul venituri, Sorin Ionescu a încasat anul trecut, potrivit declarației sale de avere, aproximativ 7.000 de lei lunar din calitatea de director a Colegiului Bănățean Timișoara și 1.290 lei/lună ca formator la Casa Corpului Didactic. La acestea se adaugă și indemnizația de consilier local, de circa 680 lei/lună. Soția a încasat bani ca profesor la Casa Corpului Didactic, ulterior a beneficiat de indemnizația de creștere a copilului. De altfel, Sorin Ionescu a menționat și cadoul de botez al fiicei sale – de 18.000 euro.

Mai stufoasă este însă declarația de avere a subprefectului PNL Ovidiu Drăgănescu. Subprefectul deține 6 terenuri intravilane (dintre care 3 moștenite) în Dumbrăvița, Tomești, Moșnița Veche și Sacoșu Turcesc, la care se adaugă alte 5 suprafețe agricole, 7 apartamente – cumpărate sau moștenite; 6 în Timișoara, unul în București -, o casă de locuit în Bălănești, județul Gorj și alta în Sacoșu Turcesc, Timiș, ambele moștenite.

Ovidiu Drăgănescu este proprietarul a două autoturisme. În contul curent a trecut 3.000 de lei și un depozit bancar de 75.000 lei. În fondul privat de pensii, subprefectul a adunat 29.000 lei. Liberalul are acțiuni la Nuclear Electrica SA (75.043 lei), Transgaz SA (78.658 lei), Romgaz SA (124.000 lei), Erste Bank (54.720 lei) și Digi SA (1.400 lei).

La capitolul venituri, Drăgănescu a încasat sume de bani din calitatea de cadru didactic asociat la Universitatea de Vest din Timișoara (5.200 lei), arendă pentru  un teren arabil la Icloda, Sacoșu Turcesc (2.300 lei) și dividende (9.500 lei).

banner 970 x 250