Avioanele lui Iosif Armaş! Aduce F16 și NATO la Caransebeș!

explo 1000x200

Așa-zisul om de afaceri considerat răspunzător pentru prăbuşirea staţiunii Băile Herculane, judecat acum pentru fapte de corupţie, anunţă că intră în afaceri cu americanii şi cu NATO!

Iosif Armaș se laudă că intenționează să aducă piloții de avioane F16 să se pregătească pe Aeroportul din municipiul Caransebeș. În prezent, poartă negocieri cu managerul companiei americane EPS Corporation, care acordă Guvernului SUA suport tehnic militar, în vederea demarării un centru tehnic de comandă (CTC) pentru antrenamentele piloților din forțele armate NATO. Cel puţin aşa susţine „milionarul de carton”, după cum a fost numit el de cetăţenii din Herculane ca urmare a afacerilor derulate pe Valea Cernei.

Armaş a preluat conducerea societății comerciale Aeroport SA şi spune că încercă să reintroducă în circuitul economic aeroportul. La fel ca la Herculane, vorbeşte despre sume ameţitoare. Dacă va reuși colaborarea cu EPS, promite că imediat vor fi investite peste 100 de milioane de euro. „În baza contractului, poliții vor efectua aplicații practice pe un simulator și vor efectua ore de zbor pe Aeroportul din Caransebeș”, a explicat afaceristul.

Armaș speră într-o concretizare a parteneriatului, întrucât România deține o poziție strategică și atractivă, ceea ce permite un acces facil catre vestul și estul Europei, către fostele state sovietice, țările balcanice, Orientul Mijlociu și nordul Africii, fiind traversată de trei importante coridoare pan-europene: coridorul nr. 4, care leagă vestul de estul Europei; coridorul nr. 9, care face legatura între nordul şi sudul continentului, şi coridorul nr. 7, care facilitează navigația în interiorul Europei. „Conducerea companiei EPS cunoaște calitatea avioanelor Șoimul produse de fabrica de la Craiova, care sunt unele dintre cele mai bune aeronave de antrenament din lume”, a mai spus Armaș.

 

CITEŞTE ŞI: ŞPAGĂ. Omul care a ruinat Băile Herculane, judecat pentru fapte de corupţie!

banner 970 x 250