Avertizările meteo nu i-au speriat pe turiști

Cea de a doua competiție de pe Muntele Mic, Cupa Vest la Schi, a început duminică dimineață, în ciuda avertizărilor meteo date de INMH. După ce la primele ore ale dimineții schiorii au inspectat pârtiile și au analizat condițiile de schi, cu toții și-au dat acordul pentru începerea competiției.

Zeci de schiori se întrec la această oră pe pârtia Slalomul Uriaș de pe Muntele Mic, la proba slalom special. După ce aseară turiștii s-au distrat copios la carnavalul pe schiuri și pelerinajul cu torțe aprinse la Crucea Eroilor, astăzi se desfășoară prima etapă a Cupei Vest la Schi, organizată de Clubul Montan Caransebeș, în colaborare cu “Prietenii Munților”.

“Vremea este așa cum e iarna la munte. Deocamdată condițiile meteorologice nu ne ridică niciun fel de probleme, iar competiția se desfășoară în condiții normale”, a declarat azi dimineață, alpinistul Cornel Galescu. Cea de a doua etapă a concursului de astăzi are loc pe Muntele Semenic, peste două săptămâni.

Locuri de cazare epuizate
Operatorii de turism spun că și în acest weekend au avut parte de rezervări în proporție de sută la sută din partea turiștilor. “Cele 600 de locuri de cazare sunt ocupate integral de turiști, astfel că cei care mai vor să urce la această oră o mai pot face, însă doar pentru o zi”, a spus alpinistul Cornel Galescu, membru al Clubului Montan Caransebeș.  În plus, niciunul nu a părăsit cabana, sperait de Codul Portocaliu. Asta, deși prefectul de Caraș-Severin îi avertizează că ar fi bine să coboare până la orele prânzului.