Autoturism căutat de autoritățile din Cehia, indisponibilizat de polițiștii de frontieră de la Cenad

Un cetățean bulgar care a încercat să intre în țară cu un autoturism marca Honda, model CR-V, pe platformă, căutat de autoritățile din Cehia, a fost depistat de polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere Cenad, județul Timiș. Şoferul a declarat că a cumpărat autoturismul, la indicațiile patronului său, din Elveția, în urma unui anunț postat pe Internet.  

Bulgarul s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad joi, în jurul orei 20.30. Voia să intre în țară la volanul unei autoutilitare marca Iveco, înmatriculate în Bulgaria, transportând pe semiremorcă un autoturism marca Honda model CR-V. În urma verificărilor, polițiştii de frontieră au constatat că autoturismul transportat pe semiremorcă figurează în bazele de date ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Cehia.

„Şoferul a declarat faptul că autoturismul a fost postat pe internet spre vânzare şi la indicaţiile patronului său a mers să îl cumpere din Elveţia, acolo unde în schimbul sumei de 4.200 de franci elveţieni a primit certificatul de înmatriculare elveţian al autoturismului şi vehiculul în cauză, vânzătorul asigurându-l că nu este semnalat furat sau căutat de autorităţi.”, a transmis Poliția de Frontieră Timiș.

Autovehiculul în valoare de aproximativ 20.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare. Autoritățile fac în continuare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Foto: arhivă

tmc 640