Autoritățile județene vor să convingă Turkish Airlines să opereze curse pe Aeroportul Timișoara

turkish airlines
explo 1000x200

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș poartă discuții cu cei ai companiei Turkish Airlines în vederea operării unei rute directe din Timișoara către Istanbul, cu posibilitatea de extindere a colaborării. 

O întâlnire în acest sens a avut loc, la finalul săptămânii, între vicepreședintele CJT Alexandru Proteasa și delegația companiei Turkish Airlines, reprezentată de Ali Armagan Otiak, sales&operation manager, și Valentin Nițu, marketing, sales &international trafic officer.

„În momentul de față, compania turcă analizează avantajele oferite de trei aeroporturi din țara noastră, Timișoara, Brașov și Iași, urmând să aleagă un singur oraș din care va pleca noua cursă. Spre deosebire de celelalte două aerogări, cea din Timișoara are avantajul deținerii unei autorizații din partea Autorității Române de Aviație. Vicepreședintele Alexandru Proteasa a prezentat mai multe argumente în favoarea aeroportului din Timișoara, dintre care, cel mai important este titlul de Capitală Culturală Europeană a Culturii în 2023, alături de o altă destinație apropiată, Novi Sad, lucru ce va genera un potențial ridicat al numărului de turiști. Totodată, la Aeroportul din Timișoara există un plan de extindere care va aduce doar beneficii pentru eventualii operatori.”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții CJ Timiș.

Și echipa care se ocupă de promovarea turismului în județul Timiș a participat la întâlnire. Aceasta transmite că cei de la Turkish Airlines și-au arătat disponibilitatea de a susține vizite ale tour-operatorilor străini interesați de pachete turistice complexe axate pe Banat, inclusiv în contextul 2023. Ei spun că începerea unei colaborări cu Turkish Airlines ar oferi atât timișorenilor și bănățenilor, cât și vecinilor din Serbia, accesul la noi rute spre întreaga lume.

Foto: turkishairlines.com

banner 970 x 250