Autoritățile intensifică în perioada aceasta controalele! Carnea de porc, vizată în special

Perioada premergătoare sărbătorilor este una ”tentantă” pentru comerțul ilicit, deoarece în această perioadă toată lumea cumpără masiv, în special alimente. Autoritățile vor intensifica acțiunile de control, mai ales pentru carnea de porc, dar nu numai, pentru a preveni orice fel de probleme. De asemenea, în vizorul poliției sunt și cei care vând ilegal brazi sau obiecte pirotehnie.

Din 25 noiembrie și până la data de 20 decembrie, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș verifică modul de etichetare, prezentare și publicitate a alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă. Sunt vizate produsele din carne preambalată, produsele zaharoase, ciocolata și produsele de ciocolată, produsele de cofetărie și produsele de patiserie. De asemenea, din 9 decembrie până în Ajunul Crăciunului inclusiv, CRPC Timiș desfășoară activități de consiliere a operatorilor economici, de informare și educare a consumatorilor precum și acțiuni de supraveghere și control în “Târgurile de Crăciun”.

În această perioadă, s-au intensificat și controalele Direcției Sanitar-Veterinare și de Siguranță a Alimentelor Timiș, atât la unitățile de producție li procesare alimentară, cât și în punctele unde se comercializează mâncare sau la evenimente de tip târguri de Crăciun. Pe lângă programul instituției (8,30-17 de luni până joi și 8,30-14,30 vineri), la sediul instituției se asigură și permanența în perioada aceasta. Pentru examinarea trichineloscopică a cărnii de porc, persoanele fizice pot merge la punctele din piețele Doina, lipovei și Iosefin, în Timișoara, dar și la sediul CSVSAO Lugoj.

De asemenea, și polițișii și jandarmii sunt cu ochii în patru în perioada următoare. Pe lângă brazii vânduți ilegal și petardele, oamenii legii sunt atenți și la potențialele infracțiuni.